Головна Новини Політика зовнішня політика До Києва приїхав колишній прем'єр-міністр Британії: що він пообіцяв Зеленському
commentss НОВИНИ Всі новини

До Києва приїхав колишній прем'єр-міністр Британії: що він пообіцяв Зеленському

Девід Кемерон, призначений міністром закордонних справ, здійснив свій перший візит до столиці України

16 листопада 2023, 19:05
Поділіться публікацією:

Під час свого візиту до Києва Девід Кемерон, колишній прем'єр-міністр Великобританії, а з понеділка — міністр закордонних справ, свій перший робочий візит здійснив до України, зустрівшись у Києві з президентом Володимиром Зеленським. Лорд Кемерон запевнив президента України, що Великобританія продовжуватиме надавати Києву моральну, дипломатичну, економічну та військову підтримку. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на Бі-бі-сі.

До Києва приїхав колишній прем'єр-міністр Британії: що він пообіцяв Зеленському

Девід Кемерон у Києві

"Це дуже важливо, особливо зараз, коли світ звертає увагу не лише на ситуацію на полі бою в Україні", — сказав Зеленський, маючи на увазі ситуацію на Близькому Сході. "Ми вдячні за постійну підтримку України з боку Великобританії. Ми вдячні за теплий прийом українських громадян у Великій Британії. І ми раді, що ви приїхали до України", — сказав він.

Зеленський розмістив у соціальних мережах короткий відеозапис зустрічі, під час якого чути, як лорд Кемерон каже: "Я хотів, щоб це був мій перший візит".

"Своїм візитом я хочу сказати, що ми продовжуватимемо надавати вам моральну, дипломатичну, економічну і насамперед військову підтримку, яка вам необхідна — не лише цього і наступного року, а й стільки, скільки потрібно", — сказав Кемерон.

Зеленський та Кемерон обговорили ситуацію з безпекою у Чорному морі та продовження роботи альтернативного зернового коридору.

Візит відбувся у середу, проте оголосили про нього лише у четвер.

Нагадаємо, що 3 липня 2016 року Девід Кемерон пішов у відставку. Наступником Кемерона стала глава МВС Великобританії Тереза Мей. 12 вересня 2016 року Кемерон оголосив про звільнення і з Палати громад. Після звільнення з посади прем'єра він підписав контракт на 800 тис. фунтів стерлінгів про створення мемуарів. Його дружина Саманта за цей час відкрила власну марку одягу — Cefinn. У жовтні 2017 року оголошено, що він влаштувався працювати в американську компанію First Data, що займається електронними платежами.

13 листопада 2023 року під час серії кадрових переміщень в уряді Сунака Девід Кемерон отримав портфель міністра закордонних справ. Того ж дня йому присвоєно королем титул барона, що дозволить йому зайняти місце в Палаті лордів. На додаток до посади міністра закордонних справ Кемерону буде присвоєно довічне перство, що зробить його членом Палати лордів та першим прем'єр-міністром, який отримав титул пера з часів Маргарет Тетчер.

Тим часом, у Росії обвалився багатоквартирний будинок: подробиці.

Китай назвав головну проблему у відносинах із США.

А вчені назвали дев'ять неочевидних симптомів раку, які ми, швидше за все, проігноруємо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини