Головна Новини Політика зовнішня політика Дмитро Кулеба розповів про підсумки Мюнхенської конференції: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Дмитро Кулеба розповів про підсумки Мюнхенської конференції: що відомо

Міністр МЗС закликав європейців чітко заявити про перспективу членства України в ЄС

20 лютого 2022, 16:10
Поділіться публікацією:

Під час брифінгу 20 лютого очільник міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про успіхи українських дипломатів на міжнародній арені. Також він наголосив, що українці скоординували з партнерами наступні кроки якими будуть тримати Росію на дипломатичному треку.

Дмитро Кулеба розповів про підсумки Мюнхенської конференції: що відомо

Міністр Дмитро Кулеба, фото Facebook

Найближчим часом відбудеться зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Також продовжаться телефонні розмови світових лідерів з Володимиром Путіним.

Наразі вже є підтвердження від третини членів Європейського союзу, 8 країн, про те, що вони підтримують перспективу вступу України до Євросоюзу. Днями була підписала декларацію про підтримку Болгарією європейської перспективи України.

"Я сказав всім колегам: настав час надати Україні європейську перспективу. Чітко визначити і чітко сказати, що Україна буде членом ЄС і це потрібно робити саме зараз. Бо це буде чіткий сигнал Росії, що щоб ви там не робили, Україна є європейською державою і буде членом Євросоюзу. Зараз час ухвалювати рішення", — наголосив дипломат.

За його словами, деякі країни Європи, що скептично ставилися до членства України в ЄС, почали замислюватися над цим питанням. Наприклад, минулого року уряд Нідерландів виступив проти закупівлі Україною зброї через систему НАТО. Але тепер їх позиція щодо нас змінилася, на цьому тижні Нідерланди поставлять нам озброєння — це результат розмов президента України з їх урядом, роботи дипломатичних команд обох країн. Дмитро Кулеба наголосив, що це означає, що дипломатія працює.

Про ситуацію з обстрілами на сході, довкола яких російська пропаганда вже випустила чимало фейків, Кулеба заявив, що "Україні немає чого приховувати, бо ми знаємо що жодних подібних обстрілів Україна не проводила". Тому, якщо Росії теж немає чого приховувати, вона має підтримати проведення незалежного міжнародного розслідування.

Також дипломат заявив, що дипломатична робота на всіх рівнях буде тривати щодня, аби зберегти мир дипломатичним шляхом.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Білорусі заявили, що військові навчання поки що не завершуватимуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини