Головна Новини Політика зовнішня політика Дмитро Кулеба прокоментував вислови Лаврова про єврейський народ
commentss НОВИНИ Всі новини

Дмитро Кулеба прокоментував вислови Лаврова про єврейський народ

Російський дипломат Лавров потрапив у скандал через свої вислови на адресу євреїв

2 травня 2022, 14:10 comments1081
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував вислови Лаврова щодо ймовірної єврейської крові Гітлера, етнічного походження родичів президента Зеленського та фрази росіянина про те, що "найзапекліші антисеміти, як правило, євреї".

Дмитро Кулеба прокоментував вислови Лаврова про єврейський народ

Міністр Дмитро Кулеба, фото Facebook

Український дипломат назвав такі висловлювання росіянина образливими для глави нашої держави та єврейського народу, який зазнавав переслідувань з боку німецьких нацистів в Другій Світовій війні.

"Міністр Лавров не зміг приховати глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт. Його огидні коментарі образливі для Президента Зеленського, України, Ізраїлю та єврейського народу. У ширшому сенсі його слова демонструють, що сучасна Росія сповнена ненависті до інших народів", написав міністр у Твітері.

У Ізраїлі очільник міністерства закордонних справ Яір Лапід наголосив, що це скандальна та жахлива фраза, яку неможливо пробачити. Оскільки євреї не вбивали себе під час Голокосту, а найнижчий рівень расизму щодо євреїв — це звинувачувати євреїв в антисемітизмі.

Як повідомляв портал "Коментарі", нардепи пропонують накласти санкції на представників РПЦ, які підтримали геноцид українського народу та не засуджують воєнні злочини проти українців, військову агресію проти України. До попереднього списку, який має ухвалити РНБО, внесли представників духовного керівництва.

Також ми писали, що війну в Україні за наслідками можна назвати світовою. Голова Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер заявила, що війна України з росією вже має наслідки для світової спільноти — у всіх країнах зросли ціни на продукти харчування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини