Головна Новини Політика зовнішня політика Для яких країн ЄС відкриває свої кордони: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Для яких країн ЄС відкриває свої кордони: подробиці

В'їхати до європейських країн зможуть лише вакциновані особи

19 травня 2021, 14:51
Поділіться публікацією:

Посли країн європейської співдружності постановили відкрити свої кордони для держав, які не є учасниками Європейського Союзу (ЄС). Про це заявив представник Європарламенту на брифінгу у Брюсселі, передає УП.

Для яких країн ЄС відкриває свої кордони: подробиці

ЄС відкриває кордони. Фото: Reuters

Зазначається, що такі послаблення будуть діяти лише для тих осіб, які вже пройшли повний курс вакцинації. Проте європейські дипломати наполягають на тому, щоб щеплення були зроблені схваленими препаратами.

Крім того, незабаром Рада Європи планує розширити список країн зі стабільною епідеміологічною ситуацією поза межами ЄС. Повідомляється, що для цього будуть застосовані три нових критерії, які поки не відомі.

Нагадаємо, що наразі українці можуть подорожувати у 107 країн світу. 18 травня до цього списку додалися Греція, Кіпр і Сейшельські острови.

Також 13 травня Туреччина пом'якшила умови для в'їзду. Турецька влада скасувала обов'язкове проходження ПРЛ-тесту перед перетином кордону для низки країн, куди ввійшла й Україна. Детальніше — в нашому матеріалі.

А з 17 травня Туреччина дещо змінила ресторанну систему all inclusive у своїх закладах харчування та готелях. Зазначається, що гості не будуть самостійно класти їжу в тарілки, а цим займуться співробітники ресторанів. Таким чином туристи не будуть взаємодіяти з одними й тими ж столовими наборами.

Додамо, що 17 травня Туреччина вийшла з повного карантину, який запровадили ще 29 квітня.

Також ми повідомляли, що міжнародні авіакомпанії тимчасово призупинили польоти своїх літаків до Ізраїлю у зв'язку з активною ескалацією конфлікту в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини