Головна Новини Політика зовнішня політика Діагностика одного дня, обладнання та препарати від COVID-19: про що домовилися Україна і США
commentss НОВИНИ Всі новини

Діагностика одного дня, обладнання та препарати від COVID-19: про що домовилися Україна і США

Україна імпортуватиме більше інноваційних ліків та імунобіологічних препаратів

5 вересня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров'я України підписало угоди з американськими компаніями про співпрацю у сфері медицини. Про це повідомляють у пресслужбі Офісу президента.

Діагностика одного дня, обладнання та препарати від COVID-19: про що домовилися Україна і США

Ляшко підписав угоди про співпрацю з компаніями США, фото Facebook

Зокрема, йдеться про три потужні компанії: американську багатогалузеву корпорацію General Electric, один із найбільших виробників медичного обладнання Medtronic і транснаціональну фармацевтичну компанію MSD.

З General Electric Україна домовилася про технічне новітнє обладнання для лікарень. Зазначається, що встановлювати таке обладнання будуть в установах, які модернізуються через програму "Велике будівництво".

За допомогою новітніх технологій планують поліпшити процедуру діагностики раку молочної залози, яка відбуватиметься за принципом "діагностики одного дня".

Крім цього, такий принцип буде поширений і на інші скринінгові програми. В рамках співпраці планується розширити виробництво в Україні радіофармацевтичних препаратів з ізотопами, які використовуються для діагностики.

Міністерство домовилося з компанією Medtronic про співпрацю у сфері боротьби з серцево-судинними захворюваннями й цукровим діабетом. Планується, що деякі медичні засоби компанії почнуть виробляти в Україні із залученням державних інвестицій.

Компанія MSD буде поставляти препарат "Молнупіравір". Ці ліки ще тестуються, проходять третю стадію досліджень. Однак вони будуть використовуватися для боротьби з COVID-19.

Україна почне імпортувати більше інноваційних ліків та імунобіологічних препаратів. Також Віктор Ляшко обговорив із представниками компанії трансфер технологій виробництва вакцин.

Як повідомляв портал "Коментарі", Сполучені Штати нададуть Україні два види інноваційних препаратів для хворих на COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини