Головна Новини Політика зовнішня політика Депутат британського парламенту Тобіас Елвуд виступив у Верховній Раді: про що говорив
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутат британського парламенту Тобіас Елвуд виступив у Верховній Раді: про що говорив

Тобіас Елвуд виступив перед українськими політиками та засвідчив підтримку України Великобританією

16 лютого 2022, 13:25
Поділіться публікацією:

Тобіас Елвуд, голова комітету з оборони та депутат британського парламенту прибув з візитом до Києва та відвідав Верховну Раду. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі". 

Депутат британського парламенту Тобіас Елвуд виступив у Верховній Раді: про що говорив

Фото ілюстративне / з відкритих джерел

Британський політик приїхав, щоб зустрітися з українською владою та опозицією. Тобіас Елвуд цілком підтримує ініційовану нардепами постанову про "забезпечення закритого неба для нашої країни від можливих атак з повітря від Росії", додала депутатка та голова партії "Голос" Кіра Рудик.

"Я дуже радий бути тут в цей важливий час, щоб підкреслити підтримку України в цей момент. Я хочу привітати українців, які консолідувалися задля відсічі. Я радий сказати, що Захід нарешті почав розуміти ситуацію, в якій перебуває Україна, та я сподіваюсь, що наразі ще не пізно засвідчити, що ми надаватимемо й надалі повну підтримку Україні, якої вона буде потребувати. Безпекова ситуація в Україні — це безпекова ситуація в Європі. Дуже важливо, щоб США, Британія, Франція та Німеччина "дивилися в одному напрямку". Тому що ми зможемо протистояти Росії, лише якщо об'єднаємо зусилля. Дуже важливо триматися разом, бо лише разом ми сильні", — сказав Елвуд під час виступу в парламенті.

Також, як пояснила та переклала Кіра Рудик, політики разом з британським депутатом будуть обговорювати додаткові можливості щодо надання підтримки та допомоги Україні від Британії найближчими тижнями. Саме для обговорення цих питань прилетів містер Елвуд до Києва.

Британець також підкреслив у своїй промові важливість утворення союзу між Україною, Британією та Польщею та припустив, що до нього зможуть долучаться й країни Балтії.

За його словами, Британія підтримує ідею про закриту повітряну зону над Україною на випадок агресії з боку Росії, це має стати ще однією відповіддю Путіну й він зрозуміє, що за Україною стоять сильні партнери.

Як повідомляв портал "Коментарі", в урядах європейських країн відреагували на можливість визнання "ЛДНР" Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини