Головна Новини Політика зовнішня політика Делегація Зеленського в ОАЕ підписала меморандуми і контракти на $ 3 млрд
commentss НОВИНИ Всі новини

Делегація Зеленського в ОАЕ підписала меморандуми і контракти на $ 3 млрд

Залучення еміратських інвестицій - важливий крок у відкритті шляху для масштабних вкладень в країну із Західної Азії

15 лютого 2021, 11:19
Поділіться публікацією:

Делегація з України, на чолі з президентом країни Володимиром Зеленським, підписала низку меморандумів і контрактів про співпрацю з Об'єднаними Арабськими Еміратами на загальну суму від 3 мільярдів доларів. Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Делегація Зеленського в ОАЕ підписала меморандуми і контракти на $ 3 млрд

Візит Зеленського до ОАЕ - фото з відкритих джерел

Так, в рамках офіційного візиту Зеленського в ОАЕ були підписані меморандуми про взаєморозуміння між Фондом державного майна України та інвестиційним фондом уряду Абу-Дабі Mubadala. Вони передбачають зміцнення співпраці в рамках розробки перспективних інвестиційних проектів і участі Еміратів у програмі приватизації державної власності на території України.

На думку президента України, залучення еміратських інвестицій — важливий крок у відкритті шляху для масштабних вкладень в країну із Західної Азії.

Також повідомляється, що Міністерство цифрової трансформації підписало контракт з компанією INTELMAX Management Consulting. Документом передбачається співпраця зі створення платформи для обміну інтелектуальною власністю на основі блокчейну Fantom, що забезпечує посилену безпеку і прозорість.

В Офісі президента також розповіли про підписання документів в оборонній галузі, при цьому обговорювалася можливість побудови спільних заводів поза Україною.

Більш того, в рамках візиту до ОАЕ був підписаний меморандум про співпрацю в агрогалузі. Згідно з документом, передбачається створення агрохабу та трейдингової компанії, які допоможуть забезпечити продовольчу безпеку.

Відомо, що також 18 українських приватних компаній, наприклад, Unit City, EastOne, UMG, Ufuture, Fortior та інші, підписали меморандуми з інвестиційним еміратським фондом Mubadala.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з'явилася інформація про те, яку зарплату в січні отримали чинний президент України Володимир Зеленський і його помічники з Офісу Президента.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини