Головна Новини Політика зовнішня політика Делегація України оскаржила повноваження Росії в ПАРЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Делегація України оскаржила повноваження Росії в ПАРЄ

Рішення про оскарження повноважень делегації Росії в ПАРЄ підтримали 38 членів організації

25 січня 2021, 14:43
Поділіться публікацією:

Постійна делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) оскаржила повноваження російської делегації. Про це стало відомо з повідомлення ПАРЄ в Twitter.

Делегація України оскаржила повноваження Росії в ПАРЄ

ПАРЄ

У ПАРЄ зазначають, що повноваження делегації РФ були оскаржені через порушення базових принципів Ради Європи. Оскарження підтримали 38 членів ПАРЄ з п'яти делегацій різних країн. Пізніше на цьому тижні повинні відбутися дебати щодо цієї теми.

Народний депутат Олексій Гончаренко зазначив, що оскарження передадуть до Моніторингового комітету і процедурного комітету для підготовки доповіді, а також думки. Після чого їх винесуть на розгляд Асамблеї для остаточного рішення.

Повноваження делегації Росії оскаржили в рамках щорічного затвердження повноважень різних країн в ПАРЄ. У регламенті організації йдеться, що оскаржити повноваження делегацій можна через процедурні проблеми, а також через інші істотні підстави. Такими вважаються порушення статті 5 Статуту Ради Європи, в якій йдеться про те, що кожна країна-член повинна поважати принцип верховенства права і гарантувати всім своїм громадянам захист їх прав і основних свобод.

Нагадаємо, Комітет міністрів Ради Європи прийняв новий санкційну процедуру для країн, які здійснили серйозні порушення. У своєму рішенні Комітет міністрів підкреслює важливість конструктивного діалогу і співпраці з метою змусити державу-члена дотримуватися зобов'язань і принципів організації. На думку генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, нова процедура допоможе зробити дії організації більш послідовними та більш ефективними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини