Головна Новини Політика зовнішня політика Данилов розповів, хто допоміг Путіну окупувати Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Данилов розповів, хто допоміг Путіну окупувати Крим

Секретар РНБО розповів, хто і чому допоміг здати Крим Росії

8 квітня 2021, 14:05 comments1634
Поділіться публікацією:

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов розповів про те, хто в нашій країні сприяв тому, що Росія і Володимир Путін отримали можливість окупувати Крим у 2014 році. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

Данилов розповів, хто допоміг Путіну окупувати Крим

Вiйська РФ в Криму

За його словами, наша країна розслідує ті факти і обставини, які могли стати каталізатором для окупації Росією півострова. Зокрема, РНБО займається вивченням Харківських угод, які продовжили можливість розташування Чорноморського флоту РФ в Криму і Севастополі.

Данилов зазначив, що РНБО займається документами, вивчає факти та процеси, які були раніше. Він сказав, що були підняті угоди 2010 року. І справа не в тому, щоб залучити когось до кримінальної відповідальності, а в тому, щоб в Україні таке більше ніколи не повторилося. Секретар РНБО підкреслив, що потрібно зрозуміти, хто і чому продав наші державні інтереси за знижку на газ в 100 доларів.

Довідка: в лютому 2014 року на території Криму з'явилися російські військові без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю кримського парламенту, аеропорт в Сімферополі та інші об'єкти стратегічної інфраструктури. 16 березня був проведений незаконний "референдум", який не визнали Україну і міжнародне співтовариство.

Через кілька днів президент Росії Володимир Путін, всупереч всім нормам міжнародного права, підписав указ про "приєднання" Криму до РФ. Після окупації півострова Росія почала збройну агресію проти України в Донецькій і Луганській областях, яка триває досі.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перспективи вступу України в НАТО.

Читайте також про готовність Кравчука особисто вбивати росіян, які нападуть на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини