Головна Новини Політика зовнішня політика Чому зустріч Зеленського з Путіним ніколи не відбудеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому зустріч Зеленського з Путіним ніколи не відбудеться

Причина полягає у відсутності пунктів, за якими могли б бути досягнуті домовленості

31 липня 2021, 13:27 comments1655
Поділіться публікацією:

Топ-подією майбутнього серпня багато експертів вважають намічену на 30 серпня зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом. Тим часом, сам Зеленський неодноразово говорив, що готовий зустрітися і з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб вирішити "низку кризових питань, які об'єктивно існують у двосторонніх відносинах України та Росії".

Чому зустріч Зеленського з Путіним ніколи не відбудеться

Володимир Зеленський та Володимир Путін - фото з відкритих джерел

І хоч в Кремлі від зустрічі поки що відмовляються, спікер української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ), позаштатний радник глави Офісу президента Андрія Єрмака — Олексій Арестович — запевняє, що питання до переговорів Зеленського і Путіна готуються, але їх розголошувати не будуть. А новий прессекретар Зеленського — Сергій Нікіфоров — на брифінгу 27 липня, в річницю введення режиму припинення вогню на Донбасі, також підкреслював, що український президент готовий до особистої зустрічі з російським, щоб раз і назавжди припинити стрілянину на Донбасі.

Чи може така зустріч допомогти розв'язати конфлікт — і чи відбудеться вона в найближчому майбутньому? Своєю думкою з порталом "Коментарі" поділився експерт Українського інституту політики Данило Богатирьов.

"У найближчому майбутньому зустріч Володимира Зеленського з Володимиром Путіним не відбудеться. Причина полягає у відсутності пунктів, за якими могли б бути досягнуті домовленості, а також — вкрай обмежену суб'єктностість чинної української влади", — пояснює експерт.

Він нагадує, що Путін прямо заявляє про повну залежність української влади від США, а отже — і про те, що вести переговори має намір з Вашингтоном, а не з Києвом.

"Зі своїм українським колегою він готовий обговорювати тільки обмежене коло питань, які стосуються транспортного сполучення між країнами, двосторонньої торгівлі, питань митного і прикордонного контролю. Питання Донбасу і тим більше — Криму Путін обговорювати із Зеленським категорично не має наміру. Тим часом, Зеленського цікавить публічне обговорення саме цих питань, — зазначає Данило Богатирьов. — Я не дарма підкреслюю слово "публічне". Всі заяви Офісу президента України про "готовність зустрітися з Путіним" мають суто піарну мету. Їх завдання — хоч якось підтримувати імідж Зеленського як "миротворця", при тому, що представники української влади вже відкрито заявляють про те, що не мають наміру виконувати "Мінські угоди". У зв'язку з цим, говорити про те, коли ця зустріч може відбутися і як вона могла б вплинути на процес мирного врегулювання на Донбасі, абсолютно безглуздо. Зустрічі не буде ".

Раніше портал "Коментарі" писав, чи вплине зустріч Світлани Тихановської з Джо Байденом на ситуацію в Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Олег Н.

31 липня 2021, 19:05

Кстати. Наш великий Президент В.В.Путин - Таврический предложил гражданам Украины получать российское гражданство. После соответствующей проверки на отсутствие украинства, естественно. И связей со спецслужбами Украины. Нациков просят не беспокоиться.

Олег Н.

31 липня 2021, 19:02

Конечно, никакой встречи Зеленского с Путиным не будет. Вопрос Донбасса исключительно вопрос Украины и обсуждать его нужно с республиками Донбасса. А уж обсуждать судьбу территорий России по российским законам запрещено. Это я о Крыме. Судьбу которого единодушно на референдуме решил народ Крыма в 2014 году, отослав украинцев далеко и навсегда. Единодушно! Понимаю, огорчились украинцы, но ничего поскачут - легче будет.

Маруся

31 липня 2021, 12:59

Путин - порядочная скотина и сволочь. Гореть ему в аду. Тварь.


Новини