Головна Новини Політика зовнішня політика Чому Зеленський не підтверджує свою участь у саміті НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Зеленський не підтверджує свою участь у саміті НАТО

Київ та Брюссель торгуються за фінальні рішення липневого саміту НАТО

25 квітня 2023, 16:45
Поділіться публікацією:

Україні публічно відмовили в прискореній процедурі членства. Тому Київ сподівається отримати запрошення бодай за традиційною процедурою. Тут маємо підтримку балтійських країн, а також чехів та поляків, пишуть "Коментарі" з посиланням на "Обозрєватєль".

Чому Зеленський не підтверджує свою участь у саміті НАТО

Володимир Зеленський зволікає з підтвердженням своєї участі в саміті НАТО

"Україні важливо знайти спільний знаменник з НАТО щодо т.зв. гарантій безпеки. Альянс розуміє під ними подальше постачання зброї Україні, а також інвестиції в розвиток українського ВПК, тоді як Київ очікує більшої участі партнерів у повоєнній безпеці країни, — до моменту вступу в Альянс", — йдеться на шпальтах видання.

За наявною версією, НАТО Україні пропонує т.зв. всебічну підтримку, а Україна прагне до членства в організації,

Різниця цих сентенцій полягає у знаменитій 5 статті договору Альянсу: атака на одну з держав означає напад на всю організацію.

"Причини блокування різні. Можна говорити про відкритий збройний конфлікт на території Україні. Або згадати, наприклад, НАТО ще не вийняло зі своєї політичної дупи скалку, яка називається "проросійський премʼєр Угорщини Орбан". Попри дріб'язковість, ця "скалка" блокує усі проукраїнські рішення організації", — пише автор і шеф-редактор видання Орест Соха.

За словами Сохи, для України може бути цікавою давня ідея Бориса Джонсона створити мілітарно-оборонний альянс Британії,  балтійських країн, чехів, поляків, та, звісно, українців. Обʼєднане Королівство шукає стежок до регіонального лідерства, а обʼєднання проактивних країн Європи — добрий шанс для цього. Така військова колаборація дійсно зняла б усі питання гарантій для України.

"Але в НАТО, однак, треба ступати... Бодай щоб натягнути членство в цій організації на голову бункерному та всьому мордору з їх імперіалізмом", — додає Орест Соха.

Нагадаємо, йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Володимир Зеленський дав широкеінтерв'ю про корупцію в Україні, про НАТО і контрнаступ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини