Головна Новини Політика зовнішня політика Чому Зеленський критикує Байдена: на кого робить ставку Київ на виборах у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Зеленський критикує Байдена: на кого робить ставку Київ на виборах у США

Зеленський двічі за короткий період часу публічно розкритикував Байдена

4 червня 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський двічі за останній тиждень розкритикував президента США Джо Байдена та натомість повідомив, що просив колишнього прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона поспілкуватися з Дональдом Трампом перед голосуванням Конгресу за виділення допомоги ЗСУ.

Чому Зеленський критикує Байдена: на кого робить ставку Київ на виборах у США

Зеленський двічі розкритикував Байдена. Фото з відкритих джерел

На думку політтехнолога Олега Постернака, відповідні заяви Володимира Зеленського можуть свідчити про те, що Київ очікує перемоги Трампа на майбутніх президентських виборах у США.

"Зеленський зробив ще один публічний докір в сторону Байдена. Другий, після незадоволення про відсутність на Глобальному саміті миру. На думку президента, зволікання Байдена з дозволом використання західної зброї проти цілей у РФ дало змогу Кремлю сміятися з України. Далі більше — тонкий пасаж у бік Трампа. Зеленський уточнив, що просив Бориса Джонсона поговорити з Трампом напередодні голосування в Конгресі США у квітні за схвалення допомоги Україні. Треба роз'яснювати, яка думка перемогла на Банковій у прогнозуванні, хто буде наступним президентом США?", — відзначив Олег Постернак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нове опитування, проведене Міжнародним комітетом порятунку (IRC), розвіяло побоювання про те, що підтримка українських біженців у західних країнах слабшає. Навпаки, більшість жителів Європи та США, як і раніше, виступають за надання українцям довгострокової допомоги та можливостей для інтеграції.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що основні зусилля російських загарбників будуть зосереджені на східному фланзі російсько-українського фронту. Ситуація на півночі Харківщини залишається напруженою. Наразі, каже він, загарбники взяли оперативну паузу після того, як зазнали серйозних втрат під час першого етапу своєї наступальної кампанії на півночі Харківщини. Наразі російські окупанти здійснюють передислокацію сил та засобів, зокрема з території Курської області на територію Білгородської області. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини