Головна Новини Політика зовнішня політика Чому Україна поспішає із самітом миру: стала відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україна поспішає із самітом миру: стала відома причина

Україна не буде відкладати проведення саміту миру

21 березня 2024, 00:10
Поділіться публікацією:

Україна не планує відкладати проведення саміту з обговорення формули миру, щоби залучити до участі в ньому більше держав.

Чому Україна поспішає із самітом миру: стала відома причина

Україна не буде зволікати із самітом миру. Фото з відкритих джерел

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, Україна не може зволікати з організацією саміту миру задля залучення більшої кількості країн так званого Глобального півдня, позаяк для Сил оборони кожен день війни – це втрата людських життів.

"Важливо не втрачати час, тому що для нас час — це людське життя і руйнування нашої країни. Тому ми наполегливо працюємо над якнайшвидшим проведенням саміту миру. Це ювелірна робота з кожною країною. Нас чують", — заявив Андрій Єрмак.

Очільник Офісу президента додав, що Україна має обережні очікування щодо участі у саміті миру Китаю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна не буде вести мирні переговори з Росією, оскільки РФ – країна-терорист, а з терористами не розмовляють, їх знищують, заявив секретар РНБО Олексій Данілов. Секретар РНБО додав, що усі цивілізовані країни світу повинні вслід за Україною визнати РФ країною-терористом. "Які з Росією мирні переговори, якщо ця країна — агресор? Це країна-терорист. З терористами у сучасному світі ніхто не розмовляє. Їх просто беруть і знищують", — заявив Данілов.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Польщі Анджей Дуда заявив, що найближчим часом Росія може відновити свій військовий потенціал, щоби вже у 2026 році напасти на країни НАТО. Президент Польщі вважає, що через загрозу з боку Росії НАТО має збільшити необхідний поріг витрат країн на оборону з 2% до 3% ВВП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини