Головна Новини Політика зовнішня політика Чому Путіну невигідна зустріч із Зеленським — Арестович
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путіну невигідна зустріч із Зеленським — Арестович

Речник української делегації в ТКГ вважає, що конкретного результату від зустрічі Путін не доб'ється, і це вплине на його образ

18 липня 2021, 17:56
Поділіться публікацією:

Зустріч глав української та російської держав може відкластися на невизначений строк. За словами спікера вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Олексія Арестовича, це пов'язано з тим, що Володимир Путін не бачить вигоди в особистому діалозі з Володимиром Зеленським, повідомляє телеканал "Дом".

Чому Путіну невигідна зустріч із Зеленським — Арестович

Путіну не вигідна зустріч із Зеленським — Арестович. Фото: Ian Langsdon / AP

Арестович вважає, що від російського президента дуже багато людей чекатимуть конкретних дій і результатів після закінчення саміту із Зеленським. Це і самі росіяни, і українці, і, звичайно, жителі ОРДЛО. Також пильно за зустріччю глав держав спостерігатимуть і в усьому світі.

"Якщо результатів не буде, то у виграші буде ініціатор цієї зустрічі, тобто, президент Зеленський", — пояснює Арестович.

На його думку, у такому випадку Путіну не вдасться показати себе, як людину, котра прагне миру і всіляко це демонструє.

Навпаки, каже Олексій Арестович, ще більше людей переконаються в тому, що саме президент Росії є відповідальним за війну, яка точиться на просторах сходу України.

"Путін [...] буде не тільки тим, хто розпалює конфлікт, а й особою, зацікавленою в його продовженні", — підкреслює спікер делегації.

За словами Арестовича, така позиція — абсолютно невигідна для глави Кремля, тому в Росії і намагаються всіляко відстрочити ймовірну зустріч з керівником української держави.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як експерти оцінюють імовірність проведення саміту між Путіним і Зеленським, а також необхідність цієї зустрічі. Деталі — в матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про трактування фахівцями нещодавньої статті російського президента про Україну. Подробиці шукайте в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Аноним

19 липня 2021, 11:39

И конечно же не потому, что Зеля - обыкновенное чмо, от слов которого абсолютно ничего не зависит и такая встреча будет просто пустой тратой времени для Пу)


Новини