Головна Новини Політика зовнішня політика Чому нові санкції США проти Росії не торкнулися "Північного потоку-2" — Politico
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому нові санкції США проти Росії не торкнулися "Північного потоку-2" — Politico

Офіційних коментарів щодо санкцій по російському газопроводу уряд США не дає

15 квітня 2021, 20:45
Поділіться публікацією:

Світова спільнота "гуде" — сьогодні Російська Федерація отримала чергову "порцію" санкцій від Штатів. Разом із цим багато хто задається питанням, чому економічні обмеження не торкнулися будівництва "Північного потоку-2" — такого важливого для Росії газопроводу. За повідомленням іноземного видання Politico, подібне рішення могло бути передчасним в юридичному плані.

Чому нові санкції США проти Росії не торкнулися "Північного потоку-2" — Politico

США не ввели санкцій проти "Північного потоку-2". Фото: Regnum

Як відомо, американський лідер Джозеф Байден часто негативно висловлювався стосовно прокладання Росією газопроводу до європейських країн. У ЗМІ регулярно з'являлася інформація, що РФ варто очікувати повного пакета економічних обмежень щодо "Північного потоку-2". Проте 15 квітня американські санкції торкнулися низки фізичних і юридичних осіб, ніяк не пов'язаних із газопроводом.

Журналісти Politico стверджують, що офіційних коментарів держпредставництва США не дають. Втім, інсайдери пропонують дві основні причини, які могли відстрочити або зовсім скасувати ймовірні обмеження для РФ, пов'язані з "Північним потоком-2".

Першим фактором є нібито відповідність всієї технічної документації підприємств, що займаються будівництвом, необхідному законодавству. При цьому начебто навіть не порушується Закон про захист енергобезпеки Європи, прийнятий два роки тому. Простими словами — США не може юридично "причепитися" до створення "Північного потоку-2".

Другою ймовірною причиною є неповна підготовка до оголошення будь-яких санкцій, які можуть зупинити будівництво газової труби, настільки важливої для, наприклад, Німеччини. Це свідчить про те, що обмеження все ж можуть бути введені, однак для ретельного аналізу усіх необхідних моментів Штатам потрібен додатковий час.

До того ж будь-яке блокування "Потоку" з боку США може негативно відобразитися на дипвідносинах Америки та Німеччини, яка лобіює створення газопроводу.

При цьому журналісти Politico нагадують, що важливу позицію в цьому питанні займає і Україна. При остаточному завершенні будівництва "Північного потоку-2" і його успішному запуску українська сторона зазнає великих збитків.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що саме увійшло до нового санкційного списку Америки проти РФ. Також пропонуємо ознайомитися з експертними аналізом цих обмежень.

Фахівці пояснили, до яких наслідків може призвести подібний крок Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

иван

16 квітня 2021, 06:51

Потому нет санкций против СП-2, что Украина это пешка в игре двух сверхдержав. Ее интересы неважны.


Новини