Головна Новини Політика зовнішня політика Член ТКГ пояснив, чого Росія домагається в ОРДЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

Член ТКГ пояснив, чого Росія домагається в ОРДЛО

Експерт упевнений: з Донбасу хочуть зробити другу Абхазію

15 березня 2021, 17:13
Поділіться публікацією:

Російські окупанти планують стрімко зменшити кількість місцевого населення в ОРДЛО. До чого призведуть подібні дії, детально пояснив в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ" член Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Сергій Гармаш.

Член ТКГ пояснив, чого Росія домагається в ОРДЛО

РФ хоче зробити в ОРДЛО військову базу. Фото із відкритих джерел

Як стверджує експерт, російський уряд цілеспрямовано "знищує утриманців" в особі "ДНР" і "ЛНР", на яких витрачаються колосальні суми з бюджету. Значна частина цих грошей — фінансування пенсій місцевим людям похилого віку. При цьому на елементарну процедуру в нинішній коронавірусний час  ПЛР-тестування  людям все одно не вистачає грошей.

"Військові, бюджетники можуть вільно вакцинуватися, а ось пенсіонери — лише після тесту на антитіла до коронавірусу. Він коштує 3200 рублів. А середня пенсія в "ДНР" — 5000. Може пенсіонер здати такий тест? Зрозуміло, що ні", — коментує дії окупантів Гармаш.

Член ТКГ вважає, що одна з першорядних задач тамтешнього самопроголошеного уряду  зменшити кількість населення різними способами. Для цього "закупорюють" способи отримати медичну допомогу, змушують залишати рідну землю. Хтось їде в Росію, хтось біжить за допомогою в Україну.

"Дійсно, намагаються створити "Російську національну державу", як записали у себе в доктрині "Русскій мір". Мета — зменшити населення і прибрати нелояльних. Тоді Донбас перетворюється фактично в російську військову базу", — стверджує Сергій Гармаш.

На його думку, з Донбасу хочуть зробити другу Абхазію, адже те, як "законсервований" конфлікт в цьому регіоні  максимально вигідно для РФ. Світова спільнота, як пояснює Гармаш, вже не надто пильно стежить за абхазькою ситуацією, але в будь-який момент  якщо Росії знадобиться — вона може загостритися. До того ж, для окупантів такий варіант розвитку подій буде найбільш вигідним.

Поки ж населення Донбасу здатне лише спостерігати за повільним "розкладанням" рідного регіону. Як каже Сергій Гармаш, комунальна сфера тут в жахливому стані: часто немає води, світла, нормальної каналізації. Розповідаючи про спілкування з окремими представниками окупованих територій, які в 2014 році голосували за Росію на референдумі, Гармаш каже, що вони розчаровані. Більш того — населення шукає більш вигідний варіант пояснення власних дій: мовляв, хотіли лише більше прав для місцевої влади, а не війни.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що деякі представники російського уряду пригрозили Україні початком повноцінної війни сьогодні, 15 березня.

Також на порталі можна дізнатися, як віце-прем'єр України раніше оцінював реальність можливого масштабного нападу окупантів на нашу країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини