Головна Новини Політика зовнішня політика Чим Ізраїль відповів Ісламському джихаду за бомбардування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим Ізраїль відповів Ісламському джихаду за бомбардування

Ізраїльські ВПС ліквідували одного з ісламських терористів

17 травня 2021, 19:16
Поділіться публікацією:

Ізраїльська сторона заявила, що ліквідувала одного з командирів військового крила "Ісламського джихаду". Про це повідомляє прес-служба армії оборони Ізраїлю.

Чим Ізраїль відповів Ісламському джихаду за бомбардування

Ізраїльські ВПС - фото з відкритих джерел

Заява військовиків стосується Хусама Абу Арбіда, якого звинувачували в багаторічних бомбардуваннях країни.

"Ми влучили в командувача Північного дивізіону Ісламського джихаду в Газі Хусама Абу Харбіда. Протягом 15 років, будучи командувачем Ісламського джихаду, він стояв за пусками ракет, стрільбами та протитанковими ракетними атаками на Ізраїль", — ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що загострення палестино-ізраїльського конфлікту триває. Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мішин зазначає, що терористи із Сектора Ґази випустили понад тисячу ракет по ізраїльських містах. Це, за його словами, призводить до зниження ефективності роботи тактичної системи ПРО "Залізний купол" через інтенсивність і масованість ракетних обстрілів.

Наразі уряд Ізраїлю готовий скасувати економічну допомогу жителям Палестини у разі продовження ракетних обстрілів із території Сектора Ґази.

Своєю чергою керівництво КНР заявило про свої наміри підтримати незалежність Палестини та виступити третьою стороною для врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту.

Додамо, міжнародні авіакомпанії тимчасово призупинили польоти своїх літаків до Ізраїлю у зв'язку з активною ескалацією конфлікту в країні.

"Коментарі" звернулися до експертів, щоб зрозуміти, які висновки з того, що відбувається, важливо зробити Україні й чи вплине цей конфлікт на нас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини