Головна Новини Політика зовнішня політика Чи воюватиме Білорусь на боці агресора: що думають експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи воюватиме Білорусь на боці агресора: що думають експерти

Експерти висловилися щодо настроїв серед білорусів щодо війни

23 березня 2022, 10:15
Поділіться публікацією:

Чи будуть збройні сили сусідньої Білорусі воювати на боці агресора та що наразі відбувається в країні прокоментували експерти. За словами екс-міністра закордонних справ Павла Клімкіна, спроби в Мінську знайти в українському посольстві "розвідників" є не що інше, як недолуга спроба виправдати вступ Білорусі у війну росії проти нас.

Чи воюватиме Білорусь на боці агресора: що думають експерти

Фото ілюстративне / Pixabay

"Точніше вступ Лукашенка, адже білоруси воювати з нами не хочуть. Завершиться це дуже погано — дестабілізацією Білорусі та її правлячого режима. Згадайте сотні тисяч на вулицях білоруських міст. Ми всі побачимо Європейську Білорусь, яка буде не ворогом, а союзником, як в часи Костянтина Острозького. Саме він досяг спільної перемоги під Оршею. Вона точно не остання", — написав політик.

Український політолог та співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко говорить, що білорусів в Україні має зустрічати законний президент республіки, обраний на виборах демократичним шляхом — Світлана Тихановська. Самим білорусам українці вже неодноразово казали, що ті можуть перейти на бік України, здати техніку та отримати амністію й винагороду.

"Якщо Лукашенко наважиться таки погнати свою армію в Україну, то треба, щоб її зустрічала Тихановська. Щоб білоруси одразу ж складали присягу президентові Білорусі і відразу на Брест починати визвольний похід", — зазначив експерт.

Політичний експерт Олексій Голобуцький наголосив, що досі невизначена ситуація з Білоруссю, бо путінський режим хоче, що війська Білорусі були втягнуті у війну. Однак днями держсекретар Радбезу Білорусі Алєксандр Вольфовіч робив заяви про те, що "Білорусі це не потрібно".

Експерт вважає, що всі накази командування білоруських військ будуть саботуватися солдатами та офіцерами.

"На тлі підтверджених відомостей про передислокування військових з кордону з Україною назад до Бресту можна зробити висновок, що в Лукашенка реальні проблеми з лояльністю військових. Білоруси не мають жодного бажання вмирати за божевілля Путіна. Тобто, відповідні накази Лукашенка, якщо вони будуть віддані, будуть саботуватись. Передати керівництво білоруською армією російським генералам, щоб вони відправляли білорусів на забій? Так само найпевніше накази саботуватимуться. Тож, судячи з усього, Лукашенко займається тим, що тягне час і чекає достатнього чи повного ослаблення позицій росії — як у війні, так і в соціально-економічному плані", — пояснює Олексій Голобуцький.

Як повідомляв портал, в СБУ назвали кількість військових, яких можуть запустити з Білорусі в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини