Головна Новини Політика зовнішня політика Чи визнає Україна офіційно ХАМАС терористами
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи визнає Україна офіційно ХАМАС терористами

Який правовий статус має ХАМАС в Україні. Чи є ця організація терористичною згідно з українським законодавством.

10 жовтня 2023, 10:30 comments1251
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попри те, що з 2021 року у Верховній раді є постанова про визнання ХАМАС терористами, Україна досі офіційно не визнає палестинську організацію терористичною. Чому так і чи визнає Україна палестинських бойовиків терористами відповів народний депутат Федір Веніславський. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Радіо Свобода".

Чи визнає Україна офіційно ХАМАС терористами

Україна не визнала ХАМАС терористичною організацією. Фото з відкритих джерел

Журналістка видання "Радіо Свобода" перерахувала країни, які не визнають ХАМАС терористами. У список потрапили Росія, Китай, Іран та Україна. Федір Веніславський пояснює, чому склалась така ситуація.

"Ми боремось зі складним ворогом, який має багато різних точок дотику та точок впливу на різні регіони світу. Для нас важливо, щоб ми не набули собі додаткових складнощів і ворогів", — сказав Федір Веніславський.

За словами Веніславського Верховна Рада, ймовірно розгляне визнання ХАМАС терористами на наступних пленарних засіданнях, коли Комітет з питань міжнародних відносин проаналізує ситуацію та надасть рекомендації для депутатів.

"Після всіх трагічних подій (в Ізраїлі) та після повторення жахіття, яке відбувалося на території України, є всі шанси, що Україна подумає ще раз над питанням правового статусу ХАМАС", — сказав народний депутат.

Наразі ХАМАС визнали терористичною організацією країни ЄС, США, Канада, Велика Британія, Ізраїль, Японія та інші. Крім того, ХАМАС є під забороною в таких мусульманських країнах, які мають спільний кордон з Ізраїлем, як Йорданія та Єгипет.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що опитування показало думки українців, хто є агресором: ХАМАС чи Ізраїль.

Також "Коментарі" писали, що ХАМАС висунув ультиматум Ізраїлю та погрожує страчувати полонених. Натомість прем'єр-міністр Нетаньягу оголосив про план помсти для терористів з п'яти пунктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 жовтня 2023, 09:48

Звісно визнає. Зло завжди діє послідовно. Тричі ухилянт і розкрадач, з Хунтою вивіз своїх у безпечні країни, а простолюд звинувачує в ухилянстві і побоями примушує захищати корупцію. Мовні провокатори, після ракетних обстрілів, біжать накладати штрафи. Порошенко, у відповідь на звинувачення у корупції, називав це зрадою. А навколо реготали товсті розкішні попи православної секти, яка за однаковими обрядами і зі спільним головним щуром у Стамбулі, з обох сторін нацьковує слов'ян вбивати один одного. Прийде час, коли українців, які будуть намагатись позбутись шайки цього юдейського корумпованого узурпатора, назвуть "терористами".


Новини