Головна Новини Політика зовнішня політика Чи вистачить заморожених активів РФ для відновлення України: відповідь Кулеби
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вистачить заморожених активів РФ для відновлення України: відповідь Кулеби

Дмитро Кулеба заявив, що заморожених активів РФ вистачить на 80% потреб у відновленні України

9 січня 2024, 12:10 comments1182
Поділіться публікацією:

Україна точно отримає гроші на повоєнне відновлення із заморожених активів Росії. Кошти мають надійти до кінця війни. Як повідомляє портал "Коментарі", таку впевненість в інтерв'ю El Pais висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Чи вистачить заморожених активів РФ для відновлення України: відповідь Кулеби

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

"Це відбудеться на 100%, питання в тому, в якому обсязі. Тому що є три елементи: самі заморожені активи, доходи від них та податки на ці доходи. Заморожених активів достатньо, щоб покрити понад 80% наших потреб у відновленні. Ми зможемо відбудувати школи, лікарні, інфраструктуру за рахунок країни, яка їх зруйнувала", – заявив глава МЗС.

Кулеба додав, що отримання коштів займає певний час. Міністр переконаний, що РФ має заплатити за те, що зробила.

Топ-дипломат України заявив, що потрібно побудувати комплексну систему, щоб вирішити юридичні питання та фінансові механізми. Це складний правовий, регуляторний та фінансовий інструмент. Але навіть якщо у когось є сумніви, це рішення доведеться ухвалити, бо це найприродніше рішення з усіх можливих.

Читайте також на порталі "Коментарі" — поки США та ЄС пробуксовують із ухваленням рішень про виділення Україні багатомільярдних пакетів допомоги зі своїх бюджетів, посилилися пошуки можливостей передати Україні заморожені Заходом активи РФ (близько 300 мільярдів доларів). У МЗС РФ вже – істерика із цього приводу – і нова порція погроз на адресу тієї ж Німеччини. Якою є ймовірність, що російські активи незабаром почнуть працювати в Україні? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — конфіскація активів РФ для України: до якого рішення наблизилися країни G7.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

п**да украине,героям п**да

11 січня 2024, 09:34

Сосали,сосёте и будете сосать.Активы захотели))Все ответки от России боятся.И смешнее всего что этот дол**ёб уже посчитал всё))Возможно к концу войны от Руины нихрена не останется.


Новини