Головна Новини Політика зовнішня політика Чи стане "Рамштайн-11" ракетно-авіаційним: Думка експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи стане "Рамштайн-11" ракетно-авіаційним: Думка експерта

У Німеччині 21 квітня відбудеться вже 11 засідання у форматі "Рамштайн"

20 квітня 2023, 16:46
Поділіться публікацією:

Засідання у форматі "Рамштайн-11", що має відбутися 21 квітня, може стати ракетно-авіаційним. Про це 24 Каналу заявив військовий експерт Олег Жданов. Він зазначив, що на нього очікували ще в лютому, пишуть "Коментарі".

Чи стане "Рамштайн-11" ракетно-авіаційним: Думка експерта

Україна очікує ракетно-авіаційного «Рамштайну»

"Я думаю, що буде ракетно-авіаційний. Той, який ми з вами очікували в лютому. Казали, що, якщо січневий був танко-артилерійський, то в лютому повинен бути ракетно-авіаційний", – заявив він.

На думку військового експерта, Україна вже прийшла до цього.

"Але треба дійсно ставити питання руба – в тому сенсі, що і ракети систем ППО закінчуються. А вони є навіть у країн-членів НАТО. І деякі країни їх виробляють", – наголосив він.

Жданов переконаний, що нині варто розбиратися з ракетним озброєнням і з авіацією.

"Адже, якщо ми говоримо про контрнаступ, то прикриття з повітря й далекобійні засоби ураження противника – це, я б сказав, обов'язкова умова успіху контрнаступу", – заявив військовий експерт.

Президент України Володимир Зеленський нещодавно заявив, що Україна почала готуватися до зустрічі у форматі "Рамштайн". Глава держави зауважив, що Київ очікує від партнерів ґрунтовних рішень, які будуть відповідати перспективам на полі бою.

Раніше і міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що пріоритети нашої держави на черговому засіданні контактної групи з оборони України на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині будуть незмінними. Мовиться про системи протиповітряної оборони, зокрема, винищувачі. Другий пріоритет – броньована техніка та снаряди для важкої артилерії 155 калібру. Третій – засоби радіоелектронної боротьби, дрони та антидрони.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Україна вже отримала військову допомогу від партнерів на мільярди доларів, але питання авіації зараз стоїть особливо гостро. А постачання Україні сучасних винищувачів продовжує залишитися ключовим питанням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини