Головна Новини Політика зовнішня політика Чи приїде Китай на саміт миру: у Зеленського дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи приїде Китай на саміт миру: у Зеленського дали відповідь

Пекін не заявляв про готовність взяти участь у мирному саміті

12 червня 2024, 00:20
Поділіться публікацією:

Шанси примарні, що Китай все ж таки погодиться взяти участь у швейцарському саміті миру.

Чи приїде Китай на саміт миру: у Зеленського дали відповідь

Китай залишається стратегічним партнером РФ. Фото з відкритих джерел

За словами прессекретаря президента України Сергія Нікіфорова, наразі Китай не підтверджував, що готовий долучитися до саміту.

"Станом на цей момент немає підтвердження від Китаю про те, що вони братимуть участь у саміті миру. Надії на те, що китайці братимуть участь у саміті, примарні", — зазначив Сергій Нікіфоров.

Як відомо, раніше Китай заявляє про готовність взяти участі та долучитися до організації саміту, на який погодяться прибути представники і України, і Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай може виступити з ініціативою проведення власного Глобального саміту миру, на якому питання війни в Україні буде не ключовим, а лише у переліку разом з іншими питаннями про глобальну безпеку у світі, заявив політолог Віталій Кулик. На думку політолога, свій саміт Китай, ймовірно, відкладе до завершення виборів у США, щоби вести переговори про світову безпеку з новим американським президентом.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що НАТО розробляє сухопутні коридори, які дозволять військам США швидко досягати лінії фронту у випадку нападу РФ на якусь з країн-членів Альянсу. Як пише газета New York Post, цьому кроку передували попередження лідерів країн-членів НАТО, які закликали західні уряди підготуватися до повномасштабної війни з Росією у найближчі 20 років. Нові маршрути розширять існуючі домовленості, які діють з минулого року, коли Альянс погодився мати 300 тисяч військових у стані високої готовності під час саміту у Вільнюсі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини