Головна Новини Політика зовнішня політика Чи працює Україна над поверненням біженців: що сказали в уряді
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи працює Україна над поверненням біженців: що сказали в уряді

Офіційний Київ не наполягає, щоби європейські країни скорочували допомогу українським переселенцям

25 січня 2024, 20:33
Поділіться публікацією:

Україна обговорює з Європейським Союзом можливість повернення українських біженців. При цьому офіційний Київ не наполягає, щоби уряди європейських країн скорочували допомогу українським втікачам від війни. Про це, відповідаючи на питання, чи справді Київ тисне на ЄС для повернення біженців, заявила віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає портал "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода".

Чи працює Україна над поверненням біженців: що сказали в уряді

В уряді прокоментували питання повернення українських біженців. Фото з відкритих джерел

Міністр повідомила, що Київ веде дискусії з ЄС щодо питання повернення українців, однак не здійснює тиск на партнерів та не наполягає на скороченні фінансування для біженців.

"Це дуже складне питання. Тут не можна обійтися закликами. Однозначно не є прямою позицією України те, що українці мають повертатися назад, а тому має скорочуватися допомога для них. Абсолютно ні", — заявила Ольга Стефанішина.

Вона додала, що жодних рішень не ухвалено, оскільки "дискусія триває".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський заслухав доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, керівника ГУР Кирила Буданова, голови СБУ Василя Малюка та начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шаптали про ситуацію з падінням російського військово-транспортного літака Іл-76 та обмін полоненими. Президент також дав доручення міністру закордонних справ Дмитру Кулебі поінформувати партнерів щодо наявних даних в України про падіння Іл-76.

"Коментарі" також повідомляли, що російські окупанти продовжують залучати до війни проти України найманців з усіх країн світу, щоби мати можливість продовжувати свою загарбницьку політику. На тимчасово окупованих територіях Донецької області помічені найманці з Малайзії, яких супроводжує перекладач та колишні "вагнерівці".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини