Головна Новини Політика зовнішня політика Чи повинна РФ бути учасником мирного саміту: що сказав Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи повинна РФ бути учасником мирного саміту: що сказав Зеленський

Український президент висловився проти участі РФ у саміті миру

8 березня 2024, 22:47
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський не підтримав ініціативу президента Туреччини Реджепа Ердогана щодо участі представників Росії у мирному саміті.

Чи повинна РФ бути учасником мирного саміту: що сказав Зеленський

Зеленський ініціює мирний саміт. Фото з відкритих джерел

За словами українського президента, представники РФ можуть бути запрошені на саміт миру лише після того, як цивілізовані країни розроблять план закінчення війни в Україні.

"Ми не бачимо представників Росії на такому саміті. Ми не бачимо, яким чином можна запрошувати людей, які все блокують, руйнують і вбивають. Ми хочемо отримати результат — справедливий мир для України. Спочатку цивілізовані країни розроблять план, а вже потім будуть запрошені представники РФ", — заявив Володимир Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська армія в тилу накопичує величезні резерви. Її стратегічний план — посилити наступальні дії, щоби розгромити Збройні сили України у найближчі рік-півтора. За словами військового експерта Валерія Ширяєва, відповідну інформацію він отримав від двох чинних російських воєначальників, які відповідають за ділянки фронтів в Україні. Він зазначив, що російська армія розраховує за рік-півтора дійти до лівого берега Дніпра.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що зниження зацікавленості з боку США у військовій присутності в Європі відкриє нові можливості для Франції — вона може стати центром формування ядерної безпеки на європейському континенті, вважає політолог Ігор Чаленко. Франція також може ініціювати створення європейської армії на тлі зростаючої загрози з боку Росії, а ядерна зброя може стати інструментом, який допоможе Парижу впроваджувати ідею такої армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

11 березня 2024, 19:55

Я думаю, когда дело дойдет до переговоров, то мнение вована вряд ли будут спрашивать. Причем, что одного , что второго. Договариваться будут большие дядьки из Китая и США, а не вовы из прокси-стран.

василь

9 березня 2024, 07:59

Переговори про мир можливі, лише після виводу військ рф з території України. Всі інші варіанти - хитрі ходи.


Новини