Головна Новини Політика зовнішня політика Чи потрібно в Україні провести вибори: що про це говорять у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно в Україні провести вибори: що про це говорять у США

У Держдепі США заявили, що українці повинні самі визначитися, коли проводити вибори

14 травня 2024, 21:53
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що терміни проведення в Україні нових виборів залежать від волі громадян.

Чи потрібно в Україні провести вибори: що про це говорять у США

Блінкен відвідав Київ. Фото з відкритих джерел

"Ми працюємо з урядом і групами громадянського суспільства, щоб зміцнити українську інфраструктуру з проведення виборів. Щойно українці погодяться, що умови дозволяють провести вибори, всі українці, включно з переміщеними особами, зможуть скористатися правом голосу", — сказав Ентоні Блінкен.

Як відомо, 20 травня закінчуються президентські повноваження Володимира Зеленського, які будуть продовжені через неможливість проведення президентських виборів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Чехії Петр Павел заявив, що Європа знаходиться на початку тривалої конфронтації з Росією. "Якщо ми цього не зробимо, це може призвести до значних ускладнень у майбутньому. Москва хоче відновити імперську велич Радянського Союзу, включно з його сферою впливу, про що Росія говорить відкрито. Ми повинні готуватися до того, що РФ не буде мирним партнером. Коли Росія діє проти наших інтересів, ми повинні протистояти їй. Інакше наш спосіб життя і наші цінності опиняться під загрозою", – заявив Петр Павел.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Україна до середини літа отримає достатню кількість зброї від міжнародних партнерів, що дозволить їй реально змінити ситуацію на фронті, вважає полковник запасу, військовий експерт Петро Черник. Військовий експерт наголосив, що на 95% забезпечення загарбників озброєнням на окупованій українській території здійснюється через залізницю. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 травня 2024, 21:11

Від волі кого? Не дочув. От хитрий божій. а як цю волю висловити і зафіксувати? А як провести вільне обговорення? Які механізми він запропонував. В Україні абсолютна влада героїв Росії: Зе Єрмак Гетманцев. Обдурені і узурповані. Тому і зменшується Україна до західних областей, від яких Росія відмовилась. Вся Україна буде Галичина!


Новини