Головна Новини Політика зовнішня політика Чи пора вже запускати "план Б" по війні і чи є він в України: відповідь Кулеби
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи пора вже запускати "план Б" по війні і чи є він в України: відповідь Кулеби

Дмитро Кулеба пояснив, чому Україна у будь-якому разі продовжить рухатися за "планом А"

12 квітня 2024, 13:08
Поділіться публікацією:

Перемога України у повномасштабній війні проти Росії є головним пріоритетом. Саме на цьому плані А зараз сфокусовані всі зусилля. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на Форумі військової дипломатії зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Чи пора вже запускати "план Б" по війні і чи є він в України: відповідь Кулеби

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

"Питання "плану Б" не в тому, що ви дурні, і не вигадали собі "плану Б". Я говорив з одним офіцером, командиром роти і він розповів цікаву історію. Коли я збирав своїх командирів взводів і ставив їм "план А" — захопити міст, а вони запитували, що робити, коли міст не захопимо, він відповідав — тоді збираємось на перехресті в кілометрі від мосту. Щоразу все закінчувалось тим, що вони збирались на перехресті. Тоді він змінив поведінку і почав доводити до своїх підлеглих тільки "план А". Це не означає, що у нього не було "плану Б", — розповів міністр.

За словами Дмитра Кулеби, у війни інша психологія і тому питання не в тому, щоби взагалі не мати "плану Б", питання в тому, щоб у своїй операційній щоденній діяльності всі були сфокусовані виключно на одному — на досягненні "плану А".

Топ-дипломат зазначив, що вчора він повертався до Києва у поїзді зі Словаччини і один знайомий, з яким він не підтримував контакти близько двох років написав йому, запитав, коли закінчиться війна. На це Дмитро Кулеба відповів, що не знає відповіді на це питання, але вона закінчиться нашою перемогою.

За словами міністра, тоді знайомий спитав у нього, чи є реальний план. На це Дмитро Кулеба відповів, що план лише один – перемога.

"Коли ви маєте план "Б", повірте, що так само, як солдати на фронті, коли психологічно на них тисне оце безпечне перехрестя в кілометрі від мосту, який ім треба взяти, так само і на дипломата це тисне. Я проводив нещодавно нараду по Patriot з групою послів. І я просто на пальцях одразу ідентифікував, хто з послів вже живе в "плані Б", замість того, щоб зосередитись виключно на "плані А" — дістати той клятий Patriot", — навів аналогію глава МЗС.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що відбувається довкола теми переговорів України та РФ: чому стільки розмов про саміт миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

12 квітня 2024, 19:13

Брешет, есть у него план Б ! Сам же говорил, что собирался с лопатой на передовую. Вот пусть берет лопату, прихватит с собой хрипатого наполеона на белом коне и всю его компанию и вперед , за родину . Сами кашу заварили, пусть сами и расхлебывают. Хотя, стоп... Отставить коня. Жалко животное. Пусть пешком идут.


Новини