Головна Новини Політика зовнішня політика Чи піде Зеленський на зустріч із представниками «Л-ДНР» заради діалогу з Путіним — МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи піде Зеленський на зустріч із представниками «Л-ДНР» заради діалогу з Путіним — МЗС

Прямого діалогу з представниками ОРДЛО президент України вести не збирається

12 червня 2021, 22:01 comments1018
Поділіться публікацією:

Останнім часом збільшилася кількість розмов про ймовірну особисту зустріч президента України Володимира Зеленського та лідера РФ Володимира Путіна. Такої вірогідності не заперечують в уряді. Однак, за словами керівника МЗС України Дмитра Кулеби, поступок на кшталт прямого контакту з бойовиками ОРДЛО від офіційного Києва не буде, повідомляє "Україна 24".

Чи піде Зеленський на зустріч із представниками «Л-ДНР» заради діалогу з Путіним — МЗС

Зеленський не піде на діалог із ОРДЛО заради зустрічі з Путіним. Фото: AP Photo / Ian Langsdon

Кулеба стверджує, що Путін цілком здатний вимагати, аби перед їхньою зустріччю Зеленський особисто переговорив із ватажками бойовиків так званих "ЛНР" та "ДНР". Втім, Україна на такі компроміси не згодна.

Найголовнішою причиною Дмитро Кулеба вважає те, що вести будь-які розмови про мир в українській державі потрібно вести з конкретною стороною конфлікту — якою є РФ, а не з "невідомо ким". Саме таким епітетом міністр закордонних справ "нагородив" проросійських окупантів Донбасу.

Єдине, на що в ОРДЛО можуть розраховувати, на думку Кулеби, — це перебування в Тристоронньої контактній групі, де вони і так є, маючи статус запрошених осіб.

Конкретних прогнозів щодо зустрічі Зеленського і Путіна Дмитро Кулеба не дає. Чиновник каже, що зараз українська сторона намагається налагодити деякі контакти, котрі б могли допомогти організувати подібний саміт, а також визначає коло ймовірно обговорюваних питань. При цьому мова поки не йде навіть про передбачуване місце можливої зустрічі.

Міністр упевнений, що на організацію зустрічі українського і російського президентів буде витрачено дуже багато сил. При цьому Кулеба вважає, що вона таки може відбутися: якщо Україна побачить можливість дійсно домогтися врегулювання війни на окупованому Донбасі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що американський президент Джозеф Байден вів переговори з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Які питання щодо України звучали між політиками, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи вважає Володимир Путін себе вбивцею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

13 червня 2021, 14:06

Прямого диалога с представителями ОРДЛО президент Украины вести не будет? Не будет?!!! А кто тогда будет говорить с этим зеленым ничтожеством, которое разрушает Украину?! Путину это говно не нужно, Байдену похоже тоже))) Это чмо обосралось где только могло! На Украине сейчас диктатура похлеще 37г


Новини