Головна Новини Політика зовнішня політика Чи піде Монастирський із МВС, якщо цього захоче Президент — Арахамія
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи піде Монастирський із МВС, якщо цього захоче Президент — Арахамія

При вступі на посаду всі міністри мають домовленість про те, що йдуть у відставку на вимогу Володимира Зеленського

16 липня 2021, 13:37
Поділіться публікацією:

271 народний обранець підтримав кандидатуру "слуги народу" Дениса Монастирського в якості нового керівника Міністерства внутрішніх справ. Кореспондентка порталу "Коментарі" Марія Рада дізнавалася у глави фракції Давида Арахамії про ставлення до новопризначеного міністра і очікування від його роботи.

Чи піде Монастирський із МВС, якщо цього захоче Президент — Арахамія

Давид Арахамія про Дениса Монастирського. Фото: Українські новини

Арахамія зазначив, що існує три головні причини, чому саме Монастирський був рекомендований на посаду міністра внутрішніх справ.

"По-перше, він глава відповідного комітету. І, знаєте, за час його керівництва ще не сталося жодного скандалу, він вміє знаходити спільну мову з людьми. По-друге, за необхідності Денис Монастирський може бути і жорстким. І це для МВС, де більшість людей військові, — важлива риса. По-третє, він розуміє, як інституційно слід чинити в цьому міністерстві", — говорить політик.

На думку Давида Арахамії, Монастирському цілком під силу буде провести трансформацію Міністерства. Поки головними змінами, яких можна очікувати, є "відгалуження" Держприкордонслужби та Нацгвардії в окремі структури, що не підпорядковуватимуться МВС безпосередньо. Як пояснив глава фракції "Слуга народу", це хочуть зробити, щоб трохи знизити навантаження на одне профільне міністерство.

Перших результатів роботи від Монастирського на посаді міністра в уряді чекають через півроку. Тоді, каже Арахамія, можна буде оцінювати якість його роботи, шукати плюси і мінуси. В цілому ж, призначення нового глави МВС депутат розцінює позитивно.

"Думаю, що нова кров завжди здатна принести хороші зміни", — підкреслив політик.

Ще Арахамія зазначив, що Денис Монастирський, як і всі інші міністри, котрі вступають на посаду, мають домовленість із президентом Володимиром Зеленським. Якщо результати їхньої роботи будуть незадовільні, то вони покинуть свою посаду за першої ж "пропозиції" із ОП.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які політичні сили підтримали кандидатуру нового голови МВС. Деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, кому могла бути вигідна відставка Арсена Авакова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини