Головна Новини Політика зовнішня політика Чи можливий "Мінськ-3": до чого штовхають Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливий "Мінськ-3": до чого штовхають Україну

Світ втрачає інтерес до війни в Україні

14 липня 2024, 00:30
Поділіться публікацією:

Переговори з Кремлем про припинення війни не означатимуть, що світ та Україна визнають окуповані території російськими, а ситуація з переговорами може повторити історію з Мінськими угодами, вважає політичний експерт Валерій Клочок.

Чи можливий "Мінськ-3": до чого штовхають Україну

Україну спонукають до переговорів. Фото з відкритих джерел

"Офіс президента України, звісно, уникає формулювання "мінські домовленості", щоби не нести репутаційні втрати. Однак за своєю суттю у 2014 році ситуація була дуже схожою. Тоді були окуповані частини Донецької та Луганської областей та анексований Крим, які не контролювалися Україною. У Мінську тоді підписали домовленості, які зупинили бойові дії, але ніхто не визнав право РФ на ці території. Ситуація десятирічної давності може повторитися зараз. У певний момент можуть створити місію ООН, як це було на Кіпрі. Війну заморозять, але окуповані території ніхто не визнаватиме російськими, зокрема Україна. З моменту підписання "Мінська-1" вже пройшло 10 років. Весь цей час окуповані території залишаються у "підвішеному стані". Так само може бути й цього разу із захопленими Росією українськими територіями", — сказав Валерій Клочок.

На думку політолога, замороження війни можливе, зокрема, тому що українське питання у світі відходить на другий план.

"У Європі зараз проходять вибори, США – в очікуванні виборів. Більшість партнерів України займаються своїми внутрішніми проблемами. Навряд чи західні політики будуть переконувати своїх виборців у необхідності звертати більше уваги на Україну. Ситуація для України вкрай складна. На тлі виборчих процесів у Європі та США офіційний Київ підштовхують до переговорів з Росією. Світові зараз не до України – він зайнятий своїми проблемами. Про це, зокрема, свідчать слова Володимира Зеленського, що в Україні сформовані 14 бригад, які не озброєні, а тому не мають чим воювати", — наголосив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини