Головна Новини Політика зовнішня політика Чи може Україна гарантувати контроль за легалізованим канабісом — Верещук
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Україна гарантувати контроль за легалізованим канабісом — Верещук

На думку депутатки від «Слуги народу», українська правоохоронна система ще не готова до подібного навантаженні у вигляді дозволу на відкрите використання канабісу

13 липня 2021, 10:57
Поділіться публікацією:

У вівторок, 13 липня, народні депутати розглядатимуть проєкт закону 5596, який викликає чимало суперечливих думок. Документ стосується ймовірної легалізації марихуани (канабісу) з медичною, а також дослідницькою метою в Україні. Думку депутатки від політичної партії "Слуга народу" Ірини Верещук дізнавалася парламентська кореспондентка порталу "Коментарі" Марія Рада.

Чи може Україна гарантувати контроль за легалізованим канабісом — Верещук

Ірина Верещук про легалізацію марихуани в Україні. Фото із відкритих джерел

На думку Верещук, дискусії на подібні теми повинні з'являтися в нашому суспільстві, адже ми живемо у двадцять першому столітті. Однак сама вона поки не здатна схилитися до схвалення легалізованого канабісу в українських аптеках.

"Наше суспільство, наша правоохоронна система не готові до легалізації канабісу, навіть в медичних цілях. Голосувати "за" цю ініціативу я не буду навіть в першому читанні, збираюся утриматися", — підкреслила нардеп.

За її словами, вона заслухала колег на засіданні фракції, вислухала всі плюси і мінуси, але так і не змогла для себе визначити, чому марихуану слід дозволити в нашій країні.

Головним аргументом багатьох людей, що підтримують цей закон, є надання тяжкохворим, особливо онкологією, можливості користуватися доступними і легальними знеболюючими, яким є марихуана.

"Мені здається, цього недостатньо, — зазначила Ірина Верещук. — У нас є Кабмін, який здатний розширити список подібних ліків і імпортувати їх в цей момент. Я буду підтримувати те, щоб Кабмін допоміг всім тим хворим, які змушені зараз вдаватися до покупки таких препаратів за кордоном".

В українських же реаліях, вважає нардеп від "Слуги народу", дозволяти вільне використання канабісу може привести до жахливих наслідків для всієї нації.

Також Верещук додала, що єдності в "Слугу народу" щодо цього питання немає, тому передбачити результат голосування вона не може.

Нагадаємо, законопроєкт 5596 буде винесено на розгляд парламенту вже у вівторок, 13 липня. Авторами документа було запропоновано дозволити марихуану в медцілях, а також повністю легалізувати оборот конопель в нашій країні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні раніше був розширений список дозволених до використання медпрепаратів, в т.ч. на основі конопель. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому вітчизняним аграріям можуть дозволити розпочати вирощування канабісу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини