Головна Новини Політика зовнішня політика Чи може РФ взяти участь у другому саміті миру: що сказали у Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може РФ взяти участь у другому саміті миру: що сказали у Зеленського

В Офісі президента допустили участь Росії у другому саміті миру

15 червня 2024, 18:36
Поділіться публікацією:

Україна не проти участі у другому саміті миру представника Росії, якому представлять погоджений спільний план, заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Чи може РФ взяти участь у другому саміті миру: що сказали у Зеленського

РФ не бере участі в саміті миру у Швейцарії. Фото з відкритих джерел

"Буде спільний план – будемо думати, як запрошувати представників Росії на другий саміт та передавати разом із країнами, які з нами на цьому шляху, спільний план, який буде підтримано більшістю поважних і відповідальних країн світу", – сказав Андрій Єрмак.

Голова Офісу президента зазначив, що серед учасників саміту миру є різні позиції щодо неучасті Росії у першій конференції.

Як відомо, РФ не бере участі у конференції у Швейцарії. У Кремлі саміт миру назвали упередженим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 57% громадян Росії допускають можливість початку нової світової війни. Як показало опитування дослідницької групи Russian Field, головним противником РФ в потенційному глобальному конфлікті 71% росіян назвав США. До списку противників також потрапили Велика Британія (40%), Франція (39%), Німеччина, Польща та країни Балтії. Україну як противника бачать лише 12% росіян. Основними союзниками Росії у світовій війні опитані назвали Китай (58%), Білорусь (48%), Іран (21%) та КНДР (20%).

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що посилення мобілізації та проблеми з енергопостачанням створюють все більше напруження в українському суспільстві, яке влада не може далі ігнорувати, переконаний політолог Ігор Рейтерович. За його словами, негативне ставлення до мобілізації можна виправити шляхом зміни механізмів її проведення. Говорячи про проблеми в енергетичному секторі, політолог заявив, що чинний уряд повинен піти у відставку, позаяк повністю бездіє. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини