Головна Новини Політика зовнішня політика Чи існує альтернатива формулі миру Зеленського: думка міжнародника
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи існує альтернатива формулі миру Зеленського: думка міжнародника

Більшість мирних планів не влаштовують Україну

18 квітня 2024, 21:57
Поділіться публікацією:

Чим довше триває війна в Україні, тим більше з’являється і буде з’являтись так званих мирних планів. Однак всі ці плани насправді не є ніякими мирними планами, вважає експерт-міжнародник Дмитро Левусь.

Чи існує альтернатива формулі миру Зеленського: думка міжнародника

Зеленський запропонував чіткий план миру для України. Фото з відкритих джерел

"План Китаю – це декларація капітуляції України, узгоджена з Росією. Пропозиція Реджепа Ердогана передбачає заморозку війни та фактично позаблоковий статус для України. Можна ще згадати минулорічний план країн Африки, який також не був мирним планом. Все це лише імітація, затягування процесу або ж спроби через укладання невигідної для України угоди дати можливість РФ відновитися та зменшити допомогу Києву, аргументуючи це тим, що, мовляв, Україна підписала мирні угоди і більше не збирається воювати", — наголосив експерт-міжнародник.

За словами Дмитра Левуся, альтернатива різним так званим мирним планам насправді існує — Володимир Зеленський запропонував абсолютно конкретну українську формулу миру.

"Україна запропонувала порядок денний мирних переговорів. Формула миру, яку висунув Зеленський, – це основа для саміту миру, який зараз готується у Швейцарії. У цій формулі не лише прописано, яким має бути мир в Україні, але й перераховуються вимоги щодо покарання Росії", — додав експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Часів Яр став головною ціллю російських окупантів. Місто перетворилося на найгарячішу точку протистояння на Донбасі. Ще взимку 2021 року Часів Яр був наповнений українськими військовими, оскільки в ньому розташовувався штаб Операції об'єднаних сил. Саме це перетворило звичайне містечко на потужний укріпрайон ЗСУ. Однак навесні 2024 року російські окупанти підійшли впритул до міста. Тепер місто руйнують авіаударами.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент США Джо Байден висловив готовність підписати у випадку схвалення Конгресом законопроєкти про додаткове фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, які вніс спікер Палати представників Майк Джонсон. Президент США пообіцяв негайно підписати законопроєкти, щоб "послати сигнал світу, що Штати підтримують своїх друзів та не дозволять Ірану або Росії досягти успіху".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини