Головна Новини Політика зовнішня політика Чи готова Україна до повернення Криму — Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готова Україна до повернення Криму — Кулеба

За словами глави МЗС України, українська влада має в запасі стратегію із деокупації півострова

20 серпня 2021, 11:44
Поділіться публікацією:

До проведення міжнародного саміту "Кримська платформа" залишилися лічені дні, тому теми, пов'язані з Кримом, обговорюються більш голосно і бурхливо. На переконання керівника МЗС України Дмитра Кулеби, українська влада тверезо оцінює свої можливості повернути півострів і реінтегрувати його назад в країну, повідомляє "НВ".

Чи готова Україна до повернення Криму — Кулеба

Кулеба розповів, чи готова Україна повернути Крим. Фото із відкритих джерел

Кулеба називає Україну дивною державою, яке часто не буває готовою до різних викликів, але завжди знаходить на них управу.

На думку міністра, не тільки верхівка влади, а й абсолютно всі її інституції повинні мати чіткий перелік дій як для поступової деокупації захопленого Росією півострова, так і для його остаточного повернення до складу України.

"Такий план повинен бути у військовослужбовців, МВС, економістів, екологів, освітян, держуправлінців", — вважає чиновник.

При цьому він розуміє, що подібне очікування може розтягнутися на рік або навіть десятиліття.

В цілому ж, за словами Дмитра Кулеби, Україна останнім часом змогла зробити більше для повернення Криму, ніж за попередні сім років. У цей список міністр відносить і стратегію із деокупації півострова, і окремі програми, якими опікуються в Міністерстві реінтеграції.

Окремим пунктом Кулеба виносить все ту ж "Кримську платформу", чиє засідання заплановано на 23 серпня. Також дипломат вважає, що Україні потрібна так звана "мода на Крим", щоб заохочувати людей приєднуватися до ініціативи.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, у чому, на думку Кулеби, полягають проблеми, пов'язані з введенням більш жорстких санкцій проти офіційної Москви через Крим і Донбасу. Подробиці — в нашій публікації.

Також на порталі ми розповідали, що міжнародний саміт, присвячений питанням деокупації і реінтеграції Кримського півострова до складу України, остаточно закінчив прийом заявок від країн-учасниць. Які саме країни збираються бути представлені на різних рівнях, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини