Головна Новини Політика зовнішня політика Чи є Путін вбивцею: що відповів Кучма
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є Путін вбивцею: що відповів Кучма

На думку другого президента України, подібні речі варто говорити адресатам тільки в обличчя

25 серпня 2021, 10:53 comments1727
Поділіться публікацією:

Як відомо, з "легкої руки" американського президента Джозефа Байдена кілька світових лідерів погодилися з твердженням про те, що глава Кремля Володимир Путін є вбивцею. Російського політика пов'язують з війною в Україні, Грузії та інцидентами в багатьох інших країнах. Як повідомляє "Українська правда", таке ж непросте питання прозвучало й у недавньому інтерв'ю з другим за рахунком главою української держави Леонідом Кучмою.

Чи є Путін вбивцею: що відповів Кучма

Кучма не відповів, чи вважає Путіна вбивцею. Фото: ОП

За словами експолітика, такі "епітети" слід адресувати людині тільки в обличчя, а не говорити подібне за спиною. Кучма вважає, що таким чином слова втрачають важливий сенс, стаючи лише "гучними звуками".

Також, на думку Леоніда Кучми, подібні питання повинні перестати ставити як Володимиру Зеленському, так і людям з його команди. Колишній президент вважає, що така поведінка може бути розцінено як провокація.

"Не провокуйте тих, кому доведеться ще вести переговори з Путіним. А вести їх таки доведеться", — підкреслив Леонід Кучма.

Поміж іншого експолітик додав, що відповідальність за визнання факту, що російський президент може вважатися вбивцею, будуть нести аж ніяк не політики, сказавши таке. Кучма пояснює, що висока ймовірність, що ці слова стануть причиною чергового серйозного загострення біля лінії розмежування на Донбасі.

"Адже на "передку" вже давно склали народну прикмету: в Москві образилися — на Донбасі стріляють", — резюмував другий український президент.

Слід зауважити, що Леонід Кучма під час розмови з журналістами нагадав, що після своєї гучної заяви про "Путіна-вбивцю", Джозеф Байден провів не одну телефонну бесіду з російським президентом і навіть особисту зустріч. Україні ж, підкреслив Кучма, в нинішній політичній ситуації подібні "пояснення" будуть недоступні.

Раніше "Коментарі" повідомляли, чому, на думку Кучми, у Росії вийшло анексувати Кримський півострів в України. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, які вимоги має Путін до української держави, щоб у майбутньому продовжити транзит газу через нашу ГТС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрий

26 серпня 2021, 10:08

Правильно сказал.


Новини