Головна Новини Політика зовнішня політика Чекати на вступ до НАТО ще 75 років: Кулеба зробив тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чекати на вступ до НАТО ще 75 років: Кулеба зробив тривожну заяву

Глава МЗС наголосив, що Україна буде в НАТО, але потрібна конкретика з цього питання

13 липня 2024, 10:15 comments5339
Поділіться публікацією:

Обіцянка членства України в НАТО має бути виконана. Але ми не можемо чекати ще 75 років, щоб відсвяткувати вступ, це має статися в найближчому майбутньому. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі каналу "CNN" зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Чекати на вступ до НАТО ще 75 років: Кулеба зробив тривожну заяву

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

"Ми будемо повністю раді, коли Україна стане членом НАТО. І обіцянка цього буде втілена. Ми побачили дуже обнадійливі сигнали на всіх рівнях за останні два дні про те, що шлях до членства незворотній, що Україна буде в НАТО. Але ми не можемо чекати ще 75 років, щоб відсвяткувати вступ України. Це має відбутися раніше, а не пізніше. Тому що це єдиний шлях, щоб забезпечити стратегічну безпеку і стабільність у Євроатлантичному регіоні", — заявив міністр.

За його словами, на саміті НАТО у Вашингтоні Україна почула обіцянки щодо додаткової військової допомоги, зокрема щодо ППО, а також рішення союзників, що український шлях у блок є "незворотнім".

Також Дмитро Кулеба наголосив на важливості забезпечення української армії достатньою кількістю зброї, щоб бійці могли утримувати позиції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у підсумковій заяві саміту НАТО йдеться про те, що Україна отримає запрошення до Альянсу, коли союзники погодяться і Київ виконає всі необхідні умови. При цьому Угорщина вже тонко натякнула, що поки що абсолютно всі члени Альянсу не підтвердять свою згоду, жодного запрошення України до Альянсу не буде. Чим закінчився саміт НАТО для України? Чи не складається враження, що з Росією тривають закулісні торги щодо членства України в НАТО? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – експерт предметно пояснив, чому Україна отримала жирне "ні" щодо вступу до НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини