Головна Новини Політика зовнішня політика Час депутинізації: Росію виключать з Ради Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Час депутинізації: Росію виключать з Ради Європи

Виключення Російської Федерації підтримало 216 представників парламентів

15 березня 2022, 23:33
Поділіться публікацією:

Росію таки виключать з Ради Європи.  Представники ПАРЄ вже  прийняли щодо цього одноголосне рішення. Про це інформує керівник українського МЗС Дмитро Кулеба у Twitter.

Час депутинізації: Росію виключать з Ради Європи

В Україні привітали таке рішення (фото з відкритих джерел)

Як зазначив  голова  Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба,  таке рішення про  виключення Російської Федерації підтримало 216 представників парламентів.

Кулеба відзначив, що саме таке представникам ПАРЄ потрібно було поступити ще в 2014 році. За його словами, це представники тої  самої  Асамблеї, яка не так давно голосувала за повернення сюди  РФ.

"Тепер настав час для депутинізації. Остаточне рішення за Комітетом міністрів",- резюмував очільник українського МЗС.

В Україні вже також відреагували на це рішення. Зокрема народний депутат України Олексій Гончаренко заявив, що Росії не місце в організації, яка опікується правами людини.

"Рішення ухвалене одноголосно – за проголосувало 216, проти жодного голосу, утрималися 3. Фінальне рішення винесе Комітет Міністрів Ради Європи 17 березня. Росія – країна-терорист, їй не місце в організації, яка опікується правами людини. Їй не місце в принципі ніде в світі. Залізна завіса та повна ізоляція – те, що чекає на Росію у найближчому майбутньому",- відзначив політик.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у РНБО назвали країну, з якою Україна зацікавлена укласти оборонний союз. Україна зацікавлена у тому, щоб укласти новий оборонний союз із однією з країн, яка сьогодні має ядерну зброю. Такою країною сьогодні може бути Великобританія.Олексій Данілов зазначив, що після закінчення Другої світової війни було створено безліч організацій, які, по суті, втратили свою ефективність та своє справжнє призначення.
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини