Головна Новини Політика зовнішня політика "Це безпрецедентний документ": Кулеба розкрив подробиці домовленостей Байдена і Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це безпрецедентний документ": Кулеба розкрив подробиці домовленостей Байдена і Зеленського

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав безпрецедентно сильним спільну заяву України і США за результатами візиту президента Володимира Зеленського в Вашингтон, а розмову лідерів держав - дружньою, щирою і прямолінійною

2 вересня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Дмитро Кулеба назвав безпрецедентно сильною спільну заяву України та США за підсумками візиту глави української держави Володимира Зеленського в Вашингтон. Розмову Байдена і Зеленського Кулеба назвав відвертою і дружньою. Як передає видання "Коментарі", про це головний український дипломат заявив у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook.

"Це безпрецедентний документ": Кулеба розкрив подробиці домовленостей Байдена і Зеленського

Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото - сайт Офісу президента України

Кулеба розповів, що зустріч затягнулася практично удвічі. Спочатку вона повинна була тривати годину, включаючи розмову віч-на-віч, а за фактом затягнулася довше ніж на дві години.

Дипломат зазначив, що ключовим питанням, якому було приділено найбільше уваги, стала тема гарантій безпеки України. Це стосувалося і перспектив вступу України в НАТО, і хвилювань, які пов'язані з запуском "Північного потоку-2". Окремо було приділено увагу темі безпеки в басейні Чорного моря.

Дмитро Кулеба назвав візит президента Зеленського в США історичним і таким, який ретельно готувала ціла команда дипломатів. Результатом візиту стала спільна заява України та США, яким дійсно можна пишатися. На думку Кулеби, заяву, яка була оприлюднена в Білому домі, — це підтвердження того, що україно-американські відносини тепер вийшли на новий рівень. Ще Дмитро Кулеба назвав візит Зеленського в США переможним, адже як США, так і Україна залишилися задоволеними від зустрічі, досягнувши своїх цілей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Джо Байден дав особисті гарантії президенту Зеленському, що, якщо "Північний потік-2" вдарить по Україні, він тут же введе санкції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини