Головна Новини Політика зовнішня політика ЦАХАЛ знищив близьку родичку керівника ХАМАСу
commentss НОВИНИ Всі новини

ЦАХАЛ знищив близьку родичку керівника ХАМАСу

Вона була студенткою-медиком

10 листопада 2023, 23:51
Поділіться публікацією:

Онучку глави політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії вбито в Газі, передає "Аль-Джазіра". Про це повідомляють "Коментарі".

ЦАХАЛ знищив близьку родичку керівника ХАМАСу

Ісмаїл Ханія

Роаа Ханія була вбита внаслідок авіаудару ЦАХАЛ. Уточнюється, що вона була студенткою-медиком. Удару зазнала державна школа на території анклаву, в районі Аль-Насер.

10 листопада Армія оборони Ізраїлю повідомила про знищення командирів і бійців палестинського руху ХАМАС, які брали участь в атаці на Ізраїль 7 жовтня і планували напади на ізраїльських військовослужбовців. Серед убитих опинилися командир роти елітного підрозділу ХАМАС "Нухба", голова взводу Омар аль-Хінді та голова снайперських підрозділів Північної бригади ХАМАС Мохаммед Калута. Також ізраїльські військові вразили вантажний контейнер із 20 пусковими установками для ракет.

Нагадаємо, що 7 жовтня радикальний палестинський рух ХАМАС атакував Ізраїль — бойовики угруповання жорстоко вбили 1400 ізраїльтян, переважно мирних жінок, дітей та людей похилого віку. Відносно багатьох з них застосовувалися тортури, тіла деяких були спалені. Крім того, хамасівці нападали на цивільний автотранспорт, розстрілюючи мирних ізраїльтян. Ще 230 ізраїльтян було захоплено у заручники.

У відповідь на напад ХАМАС Ізраїль розпочав військову операцію "Залізні мечі". В рамках цієї операції, по анклаву почали завдаватися авіаудари, жертвами яких, за даними МОЗ сектору Газа, вже стали 10 тисяч палестинців, половина з яких – діти. ООН та арабські країни наполягали на припиненні авіаударів, а також відмові єврейської держави від проведення сухопутної операції у секторі Газа. У свою чергу, Ізраїль вимагав звільнити захоплених ХАМАСом заручників. У відповідь терористи вимагали звільнити 10 тисяч палестинських ув'язнених із в'язниць Ізраїлю. Таємні переговори про обмін проводилися в Катарі, але вони не мали успіху, після чого військовий кабінет Ізраїлю ухвалив рішення про проведення наземної військової операції. 

Тим часом, Україна відправила на дно російські десантні кораблі. Головне управління розвідки Міноборони розповіло про успішну українську атаку.

Британський міністр упевнений, що "Україна перемагає". Грант Шеппс оцінив перебіг військової кампанії в Україні.

А Залужний розповів, скільки окупантів знищили під Авдіївкою. Росіяни намагаються оточити Авдіївку та українське угруповання, яке захищає місто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини