ЦАХАЛ заявив про "браму пекла", яку відкрив ХАМАС

Армія оборони Ізраїлю зробила багатозначну заяву

Ізраїльський військовий заявив, що з сьогоднішнім вторгненням палестинців на територію Ізраїлю відкрилася "брама пекла". Відео з такою лякаючою заявою поширюється у телеграм-каналах, повідомляють "Коментарі".

"Хочу сказати одне: ХАМАС відкрив ворота пекла в секторі Гази. ХАМАС прийняв рішення і нестиме відповідальність, і заплатить за свої дії", - каже чоловік у військовій формі на відео.

Крім того, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант також зробив заяву.

"Те, що було раніше, не повториться ніколи. Ми змінимо ситуацію в Газі на 50 років уперед. Я був командувачем Південного округу в армії, ми ламали хребет ХАМАС, доки політики не зупинили нас. Цього більше не станеться ніколи", - сказав Галант.

Нагадаємо, що раніше Єгипет заявив, що, за його інформацією, якщо Ізраїль ухвалить рішення про наземну операцію в секторі Газа, у війну проти єврейської держави вступить Хезболла. Вона базується на півдні Лівану, загрожуючи Ізраїлю з півночі. Таке рішення рада національної безпеки єврейської держави ухвалила. За повідомленнями ЗМІ, в ці хвилини ЦАХАЛ входить до сектору Газа.

Однозначно Ізраїль підтримали США, ЄС, Бразилія, Україна. На боці ХАМАС – Іран, Сирія, Талібан.

Крім того, як зазначають ЗМІ, відомо, що Ізраїль є ядерною державою і, у разі крайньої загрози безпеці країни, він може застосувати ядерну зброю.

Тим часом, в Офісі президента натякнули, хто стоїть за "Хамасом".

З'явилася реакція Зеленського на події Ізраїлю.

А в Україні привітали Путіна з днем народження. Російські легіонери записали вітання главі РФ, але є нюанс.