Головна Новини Політика зовнішня політика ЦАХАЛ погрожує продовжити операцію у Газі: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

ЦАХАЛ погрожує продовжити операцію у Газі: причина

Ізраїль стверджує, що ХАМАС не виконує раніше досягнутих домовленостей

25 листопада 2023, 19:47
Поділіться публікацією:

ЦАХАЛ погрожує продовжити операцію в Газі, якщо опівночі ХАМАС не звільнить другу групу заручників — палестинці відмовилися від обміну. Про це повідомляють "Коментарі".

ЦАХАЛ погрожує продовжити операцію у Газі: причина

Перші звільненні заручники

Армія Ізраїлю продовжить операцію із "зачистки" сектору Газа, якщо ХАМАС до півночі не звільнить другу групу заручників, повідомляє 13-й канал ізраїльського ТБ. Палестинці відмовилися видавати захоплених доти, доки Ізраїль не впустить вантажівки з гуманітарною допомогою до північного сектору Газа — Єрусалим заявляє, що нібито всі 200 фур отримали дозвіл на в'їзд.

ХАМАС мав обміняти 14 ізраїльтян на 42 полонених палестинця, які перебували у в'язницях Ізраїлю за вироками за терористичну діяльність. Сили ЦАХАЛ запросили ЗМІ та розгорнули плацдарм для зустрічі заручників, але на призначеному місці поки що ніхто не з'явився.

Раніше між Ізраїлем та ХАМАС було досягнуто згоди про тимчасове перемир'я. Згідно з угодою з терористами ХАМАС, 50 викрадених (із 239) — жінок та дітей — будуть звільнені за чотири дні, протягом яких у бойових діях настане затишшя. Звільнення кожних десяти додаткових викрадених призведе до додаткового дня перепочинку.

Натомість Ізраїль звільнить 150 терористів ХАМАС (переважно жінки-терористи та неповнолітні терористи), які перебувають в ізраїльських в'язницях за скоєння терактів. Також єврейська держава дасть змогу завести у сектор Газа гуманітарну допомогу.

Тим часом, Давид Арахамія розповів про "рабство" у ЗСУ. Глава парламентської фракції "Слуга народу" розповів про кричущі армійські проблеми.

В естонській розвідці назвали першу мету ЗСУ на лівобережжі Херсонщини. Українські війська хочуть якнайдалі відкинути росіян від Херсона.

А Росія має проблеми з ракетами: британська розвідка пояснила причину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини