Головна Новини Політика зовнішня політика ЦАХАЛ підірвав знакову для ХАМАС будівлю
commentss НОВИНИ Всі новини

ЦАХАЛ підірвав знакову для ХАМАС будівлю

ЦАХАЛ підірвав один із символів ХАМАС

15 листопада 2023, 17:58
Поділіться публікацією:

ЦАХАЛ підірвав будівлю парламенту в Газі, який вважається одним із символів влади ХАМАСу. Про це повідомляють "Коментарі".

ЦАХАЛ підірвав знакову для ХАМАС будівлю

Парламент Гази

Крім того, сьогодні ЦАХАЛ розпочав штурм лікарні Шифа: на вході до лікарні бійці ЦАХАЛу зіткнулися з вибухівкою та загонами терористів, після чого зав'язалися запеклі бої, внаслідок якої було знищено 5 терористів. Операція продовжується.

Також зараз точаться бої з терористами ХАМАС у будівлі міністерства юстиції Гази.

Днями ЦАХАЛ узяв під повний контроль основний оплот ХАМАС табір Шаті, морський порт Гази, будівлю Законодавчої ради, Урядовий центр, Інститут з виробництва ракет та розробки зброї, і головну Штаб-квартиру поліції ХАМАС.

Нагадаємо, що 7 жовтня ХАМАС здійснив несподівану атаку на Ізраїль, яку він таємно готував півтора роки. Внаслідок проникнення груп терористів сушею, морем і повітрям (на парапланах) та подальшої, влаштованої ними різанини, загинуло 1400 ізраїльтян, переважно мирних жителів — жінок, дітей, старих. Також 230 людей було викрадено та відведено до Гази, як заручників. Декого з убитих перед смертю катували, знімаючи це на відео та публікуючи в Інтернеті.

У відповідь на ці дії Ізраїль розпочав військову операцію "Залізні мечі". Під час неї ЦАХАЛ розпочав виборчі бомбардування сектору Газа, а потім – наземну операцію. Внаслідок авіаударів по густозаселеному сектору Газа загинуло, за даними МОЗ анклаву (який контролює ХАМАС),  до 11 тисяч людей, половина з яких діти. Це стало підставою для звинувачення Ізраїлю у невибірковому застосуванні сили проти сектору Гази.

У свою чергу Ізраїль заявив, що не згорне своєї операції і вимагає звільнення заручників. Таємні переговори про їхнє звільнення, як повідомляють ЗМІ, тривають.

Тим часом, унікальна операція українських лікарів — вони пришили ногу задом наперед.

Чи одержують українці пенсії в окупації: відповідь Федорова.

А затяжні вильоти МіГ-31К: до чого готується РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини