Головна Новини Політика зовнішня політика Британія не візьме на себе зобов’язання приймати біженців з України – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія не візьме на себе зобов’язання приймати біженців з України – ЗМІ

Росія зосередила навколо України понад 100 тисяч військових

15 лютого 2022, 18:40
Поділіться публікацією:

Очільниця британського Міністерства закордонних справ  Елізабет Трасс зробила заяву, що ризики ще одного вторгнення   в нашу країну є "дуже високими". Разом з тим, Британія  не може  зобов’язати себе  прийняти  біженців з України на даному етапі.

Британія не візьме на себе зобов’язання приймати біженців з України – ЗМІ

Елізабет Трасс (фото з відкритих джерел)

Про це  посадовиця Британії сказала під час ефіру на британській радіостанції, інформує Politico.

Вона  не довіряє запевненням російської влади, що очільник РФ не має наміру  напасти на Україну: "просто не заслуговує на довіру".

Керівниця МЗС Британії переконана, що  ймовірно це ще  станеться. Вона додала, що таке військове протистояння може бути довгим чи затягнутись. Ця війна принесе   великих збитків як  українцям, так і мешканцям  РФ. Трасс також дотримується думки, що під час такого військового протистояння  буде "загроза європейській безпеці".

Відповідаючи на питання представників ЗМІ, чи зможе Британія прийняти українських біженців, керівниця міністерства відповіла, що таких зобов’язань на цьому етапі на себе не братиме.

Міністр британського МЗС зазначила, що зараз  дуже важливо, щоб не було  поступок Росії у плані підриву суверенітету і територіальної цілісності України".

За словами Трасс, вона формує свої судження про людей, оцінюючи їх дії, а не слова. І сказала, що чула від російського президента  запевнення про те, що не буде ніякої військової агресії. Разом з тим, біля українського кордону стоїть готова до навали російська армія.

 Важливо, що РФ зібрала в прикордонні, поруч з Україною більш як 100 тисяч вояків. Солдати і техніка ніби стягувались для того, щоб взяти участь в "союзних" навчаннях на території Білорусії, які продовжаться до 20 лютого. Тому представники міжнародної спільноти  непокояться, що ці військові сили Росія може використати для майбутнього збройного вторгнення.

Разом з тим, 15 лютого представники міністерства оборони РФ зробили заяву, де вказано про те, що війська повертаються на місця своєї постійної дислокації.

До слова, в заяві керівника МЗС Росії Сергія Лаврова сказано, що представники Заходу відповіли  на російські ініціативи стосовно претензій на політику оборонного альянсу  "позитивно". Разом з тим, цей діалог продовжується.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Британія готує військових на випадок кризи біженців через вторгнення Росії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини