Головна Новини Політика зовнішня політика Бойовики передали Україні свої списки на обмін полоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики передали Україні свої списки на обмін полоненими

Українська сторона отримала списки на обмін полоненими від представників тимчасово окупованих територій Донбасу

9 травня 2021, 20:35
Поділіться публікацією:

У питанні обміну полоненими відбулися зрушення, українська сторона отримала від бойовиків списки, які зараз уточнює делегація в ТКГ. Такою інформацією поділилася правозахисниця, учасниця гуманітарної підгрупи Тетяна Іванова.

Бойовики передали Україні свої списки на обмін полоненими

Обмін полоненими | Фото: Facebook

За її словами, Україна передала свої списки на обмін полоненими ще взимку і наполягала на тому, щоб представники ОРДЛО дзеркально передали свої списки, але їх дуже довго не віддавали. Однак, у квітні українська сторона їх все-таки отримала, зараз їх уточнює делегація тристоронньої контактної групи.

"Це, нарешті, відбулося, і це дуже суттєвий крок, який дає надію, що ми прийдемо до того, що обмін відбудеться", — додала учасниця ТКГ.

Тетяна Іванова наголосила, що на даному етапі поки складно говорити, скільки наших військовослужбовців будуть звільнені з окупованих територій.

Відзначимо, що у квітні один з представників української делегації Олексій Арестович заявив, що бойовики тримають в заручниках близько 300 осіб і наша країна постійно підіймає питання про їх звільнення, але домовитися не вдається. На думку чиновника, Росія навмисно затягує процес обміну, намагаючись змусити Україну піти на прямий контакт з представниками самопроголошених республік. Пізніше в Офісі Президента підкреслили, що хорошим приводом для активізацій зусиль з обміну полоненими може стати Великдень. Зокрема, мова йшла про формат обміну "всіх на всіх".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що майно, чиї власники покинули окуповану РФ частину Донецької області, може перейти у володіння так званої "ДНР".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини