Головна Новини Політика зовнішня політика Борель пропонує відновлювати Україну за рахунок заморожених грошей РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Борель пропонує відновлювати Україну за рахунок заморожених грошей РФ

Санкції проти центробанку РФ заморозили близько $300 млрд. золотовалютних резервів

9 травня 2022, 10:35
Поділіться публікацією:

Державам Європейського Союзу варто розглянути питання щодо відновлення України після війни за рахунок заморожених валютних резервів Російської федерації.

Борель пропонує відновлювати Україну за рахунок заморожених грошей РФ

Борель виступає за використання заморожених активів ЦБ Росії на відновлення України. Фото: Facebook/Council of the European Union

Про це в інтерв'ю Financial Times заявив верховний представник із закордонних справ та політики безпеки Євросоюзу Жозеп Боррель.

За його словами, у лютому Сполучені Штати Америки направили частину заморожених активів центробанку Афганістану для виплати гуманітарної допомоги країні та компенсацій жертвам тероризму. Боррель вважає, що було б логічно зробити аналогічні кроки до Росії.

У березні російське керівництво заявило, що санкції проти центробанку РФ заморозили близько $300 млрд. золотовалютних резервів.

"Я був би дуже за використання заморожених активів ЦБ Росії для відновлення України, тому що це дуже логічно", – наголосив Боррель.

Раніше Боррель закликав Європарламент надати більше зброї Україні та відмовитись від російських енергоносіїв.

Як повідомлялося раніше, на початку квітня представники Швейцарії заморозили російські активи на суму 7,5 мільярда швейцарських франків, або 8 мільярдів доларів.

Це було зроблено через сорок п'ять днів з того часу, як вперше було введено санкції щодо близьких соратників Володимира Путіна.

Нагадаємо, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила , що шостий пакет санкцій Європейського союзу щодо Російської федерації включатиме відключення від міжнародної платіжної системи SWIFT трьох російських банків.

Варто зазначити, що у березні Євросоюз уже виключив кілька російських банків із SWIFT. Водночас, ЄС не став накладати санкції на найбільші банки Росії – "Сбербанк" та "Газпромбанк", оскільки через ці дві фінустанови здійснюється оплата за імпорт газу та нафти з Росії.


 







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини