Головна Новини Політика зовнішня політика Борель назвав РФ "бензоколонкою з атомною бомбою", реакція Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Борель назвав РФ "бензоколонкою з атомною бомбою", реакція Росії

Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель назвав Росію "бензоколонкою", на це відреагувала прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова

19 серпня 2023, 17:15
Поділіться публікацією:

Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель назвав Росію "бензоколонкою, у власника якої є атомна бомба". Таку думку він висловив в інтерв'ю іспанській газеті El País, опублікованому в суботу, 19 серпня, порівнюючи відносини Євросоюзу з Китаєм та РФ. Про це повідомляють "Коментарі".

Борель назвав РФ "бензоколонкою з атомною бомбою", реакція Росії

Жозеп Боррель

"Китай – не Росія. Китай – справжній геополітичний гравець, а Росія – економічний карлик, вона як бензоколонка, у власника якої є атомна бомба. Китай надто важливий, щоб його ігнорувати, а також намагатися ізолювати. У нас є розбіжності, але це не виклик нашої безпеки як Росія", — заявив глава європейської дипломатії.

Коментуючи повномасштабну війну Росії проти України, він сказав, що "з військової точки зору Росія зазнала поразки".

– Путін хотів бліцкригу, але минуло 18 місяців, а він обороняється. Його план швидкого завоювання зазнав повного фіаско", — вважає Жозеп Боррель. Водночас він зазначив, що можливості російського диктатора ще не вичерпані і він кидатиме у вогонь війни все нові резерви техніки та росіян задля збереження своєї влади та політичного впливу.

Також глава європейської дипломатії заявив, що під час російського вторгнення в Україну було скоєно "військові злочини історичного масштабу, порівняні лише зі злочинами Другої світової війни". Але "війна остаточно підштовхнула Україну на бік, небажаний для Путіна", оскільки без неї процес надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС "затягнувся б на роки".

На його невтішну оцінку Росії відреагували представник прес-служби МЗС РФ Марія Захарова, яка не побачила нічого негативного в порівнянні з бензоколонкою.

"Наше паливо при нас і ми ним ще й торгуємо, а ЄСівський бізнес перетік за океан", — заявила вона. При цьому представник МЗС Росії порівняла Євросоюз із "банкрутом, який розорився, переставши заправлятися якісним доступним паливом".

Тим часом, Федоров розповів, що може чекати жителів окупованих районів після псевдовиборів.

Зеленський відреагував на ракетний удар по Чернігову: що відомо про постраждалих.

А експерти розповіли, про що говорять сигнали, які посилає Захід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 серпня 2023, 17:04

Ось бачите, як все гарно складається. Економічний карлик вже зазнав військової поразки. Це вже зручний момент для остаточної перемоги? Тепер вам по кілька разів давати копняка Баригам Божого народу, щоб не тягнули навмисно з остаточною перемогою. Щоб не було як у Чернігові: підставили в історичному центрі міста виставку виробників військових дронів, ще й фанатикам дозволили збиратись у поповні, а потім головнокорумповувач пише жалісні відосики. Відосиків, як Росія вивозить з окупованих територій, які корумповані не квапляться звільняти, наших дітей, їм не достатньо.


Новини