Головна Новини Політика зовнішня політика Болгарія, Литва та Естонія висилають російських дипломатів: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Болгарія, Литва та Естонія висилають російських дипломатів: що відомо

Росія програє на дипломатичному фронті

18 березня 2022, 19:29
Поділіться публікацією:

Країни Балтії та  Болгарія  масово висилають представників російських  посольств та дипломатів. Причина такого рішення владних представників цих країн  - військове вторгнення  Росії на українську територію. Про це інформують "Коментарі", повідомлюючи про рішення   пресслужб Міністерств закордонних справ цих країн.

Болгарія, Литва та Естонія висилають російських дипломатів: що відомо

Деякі країни починають висилати російських дипломатів (фото з відкритих джерел)

Важливо,  що в заявах, які були оприлюднені на сайтах закордонних відомств прибалтійських країн, вказують, що  дипломати з Росії провадили діяльність, яка є  несумісною  з положеннями Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

В Болгарії  заявляють, що  прем'єр-міністр Кирило  Петков погодив   рішення болгарського МЗС про оголошення 10 дипломатів з Росії  персонами нон грата. Їм надано 72 години для того, щоб виїхати з країни.

Представники Латвійського МЗС вирішили  вислати з країни всіх працівників посольств РФ. Разом з тим, Литва заявила про депортацію чотирьох працівників посольства Росії.

В естонському Міністерстві закордонних справ  викликали російського посла  і передали йому дипломатичну ноту. В документі вказано, що троє російських дипломатів оголошені персонами нон грата. Їх тепер звинувачують, що вони  поширювали пропаганду, щоб  виправдати військову агресію їх країни. Російські дипломати мають три дні, щоб залишити територію Естонії.

В Україні вже відреагували на ці повідомлення. Зокрема народний депутат Олексій Гончаренко повідомив у своєму Телеграм-каналі, що це тільки початок.

"Російські дипломати вирушають за своїм військовим кораблем. Болгарія оголосила 10 російських дипломатів персонами нон-грата.  Латвія та Естонія висилають по 3 співробітників російських посольств, а Литва – 4. Впевнений, що це лише початок",- заявив політик.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Польща та Литва виступили за надання Україні статусу кандидата у члени ЄС.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини