Головна Новини Політика зовнішня політика Блінкен розповів, як можна ослабити ХАМАС
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен розповів, як можна ослабити ХАМАС

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив про політику, якої надалі дотримуватиметься Америка щодо ХАМАС

26 травня 2021, 07:45
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що може підірвати ХАМАС. Про це держсекретар зазначив на пресконференції в Єрусалимі.

Блінкен розповів, як можна ослабити ХАМАС

Ентоні Блінкен повідомив як можна послабити ХАМАС. Фото: rbk.ru

Ентоні Блінкен переконаний, що підірвати можливості організації може тільки відбудова сектора Газа та надання допомоги палестинцям. 

"Якщо ми зробимо все правильно — відбудова, а потім допомога жителям Гази, — то це не тільки не дасть ХАМАС розширювати свої можливості, а й, на мою думку, може підірвати їх", -  підкреслив Блінкен.

Держсекретар наголосив, що основна мета США полягає в наданні почуття впевненості та надії палестинському народові, зокрема й жителям Гази. 

Таким чином американська влада зможе відновити зусилля у напрямку рішення про дві держави, яке "є єдиним способом забезпечити майбутнє Ізраїлю як єврейської демократичної держави та дати палестинцям державу, на яку вони мають право".

Окрім того, Блінкен дав зрозуміти, що США не підтримує будь-які дії, які можуть призвести до насильства, оскільки вони  можуть стати каталізаторами нової напруженості, що підриває перспективи розв'язання конфлікту за принципом "дві держави для двох народів".

Нагадаємо, що нещодавно у місті Шхем, що на території палестинської автономії, затриманий лідер терористичної організації ХАМАС Алла Хамідан. Хамідан входить в парламентський список "Аль-Кудс", який представляє інтереси ХАМАСу в Палестинській національній адміністрації. Наразі його підозрюють в причетності до терористичної діяльності. Детальніше про самого Алла Хамідана та його затримання можна прочитати в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини