Головна Новини Політика зовнішня політика Блінкен розповів, чому Америка не дозволить РФ захопити Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен розповів, чому Америка не дозволить РФ захопити Україну

Якщо Росія захопить Україну - це призведе до того, що у світі "розпочнеться сезон" подібних воєн

8 серпня 2022, 19:39
Поділіться публікацією:

США не дозволять РФ захопити Україну, адже тоді у світі почнеться чимало схожих війн. Анексія України РФ означала б, що великі держави можуть просто так захоплювати інші території. Таку заяву під час свого візиту в Африку зробив державний секретар США Ентоні Блінкен, пише Reuters. 

Блінкен розповів, чому Америка не дозволить РФ захопити Україну

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

"Це буде відкритий сезон не лише в Європі, але й у всьому світі, якщо ми дозволимо великій країні знущатися над меншою, просто вторгнутися до неї та захопити її територію", — сказав Блінкен. 

Ентоні Блінкен наголосив, що війна РФ проти України загрожує основоположним принципам міжнародної системи. Відтак дуже важливо боротися з російською агресією. 

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у США розповіли, з кого у РФ формують нові підрозділи для перекидання в Україну. Російське військове командування формує новий добровольчий батальйон "Самара", що увійде до складу 3-го армійського корпусу ЗС РФ. Так, в Україну готуються перекинути росіян віком від 18 до 50 років. При цьому беруть у цей батальйон всіх, не вимагаючи навіть військового досвіду. Раніше експерти ISW повідомляли, що росіяни зайняті тим, що формують 15-тисячний армійський корпус у Західному військовому окрузі, що базується у Мулиному Нижегородській області. Наголошувалося, що у планах Москви хоча б частково закрити потребу живою силою добровольцями. Ймовірно, Кремль планує сформувати цей корпус хоч би частково із добровольчих батальйонів. Губернатор Омської області Олександр Бутков також повідомив, що Омська область продовжує формування трьох добровольчих батальйонів — "Іртиш", "Авангард" та "Ом" — для перекидання на Донбас та надання інженерної, медичної та матеріально-технічної підтримки. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини