Головна Новини Політика зовнішня політика Благодійності не потребуємо: МЗС зробили важливу заяву з приводу членства України в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Благодійності не потребуємо: МЗС зробили важливу заяву з приводу членства України в ЄС

Головний український дипломат Дмитро Кулеба нагадав партнерам, що на Путіна не потрібно робити ставку, він уже "банкрут"

13 березня 2023, 17:55 comments2144
Поділіться публікацією:

Членство України в Європейському Союзі – це прагматичний інтерес самої Європи, а не акт благодійності чи відкупу. Як передає видання "Коментарі", про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, виступаючи на саміті Україна-Оксфорд 2023 року "Європейські горизонти для України". Таким чином, глава МЗС України зробив важливий акцент на питання членства нашої держави в ЄС і НАТО.

Благодійності не потребуємо: МЗС зробили важливу заяву з приводу членства України в ЄС

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

"Членство України в ЄС та НАТО не слід сприймати як благодійність чи відкуп. Воно представляє прагматичний інтерес для самої європейської спільноти. Членство України в ЄС та НАТО стане гарантією довгострокового миру та стабільності", — зазначив Кулеба.

За його словами, міжнародні партнери України мають припинити "озиратися" на Москву в контексті цього питання. Міністр вважає, що зараз дискусію про це буквально "утримують на периферії", боячись спровокувати Путіна на агресію — а це невірний підхід.

Дмитро Кулеба вважає, що з диктатором Путіним, як із політичним лідером, усе скінчено.

"Він (Ред. — Путін) виклав усі свої карти на стіл. Він банкрут", — підсумував український дипломат.

Нагадаємо, що в січні глава європейської дипломатії Жозеп Боррель зазначив, що Україна має всі шанси вступити до ЄС відразу після завершення російсько-української війни, однак для цього потрібно внести законодавчі корективи до "правил процедури".

Як відомо, зараз наша країна перебуває за крок від вступу до організації та перебуває на етапі виконання відповідних рекомендацій у рамках кандидата в члени ЄС.

Як зазначила сьогодні віце-прем'єр з євроінтеграції Ольга Стефанишина, докладний звіт із цього приводу буде опубліковано вже у травні 2023 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на що чекати від зустрічі Путіна з олігархами – чому вона знадобилася саме зараз. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харьковчанка

13 березня 2023, 18:54

Цупити кінчайте, і шлях відчинять. "Яйця по 17"!!!


Новини