Головна Новини Політика зовнішня політика Біля нас монстр стоїть з атомними ракетами: політик про важливість недопущення війни з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля нас монстр стоїть з атомними ракетами: політик про важливість недопущення війни з РФ

Політик переконаний, що треба українським дипломатам напрацьовувати дорожню карту відносин з Росією

26 грудня 2021, 22:35
Поділіться публікацією:

У передачі "Україна з Тиграном Мартиросяном" колишній генпрокурор, голова спілки юристів України Святослав Піскун зазначив, що Україні треба не чекати результатів переговорів між НАТО та Росією в січні, а активно інтегруватися в цей процес. Між РФ та Україною можуть пройти переговори, але для цього дипломати й переговорні групи з обох сторін мають напрацювати дорожню карту "паралельного життя двох держав".

Біля нас монстр стоїть з атомними ракетами: політик про важливість недопущення війни з РФ

Важливо не допустити війни, фото з відкритих джерел

Політик також прокоментував заяви президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн про те, що "будь-яка подальша агресія Росія проти України підлягатиме санкціям із масштабними наслідками".

"Вони будуть застосовувати економічні санкції, а в нас будуть люди помирати — це неспівставні цінності. Тут будуть бойові дії, якщо тут буде війна, то України нема. Вони що не розуміють, що біля нас монстр стоїть з атомними ракетами? Навіщо дразнитися? Ви скажіть, що Україна обговорює питання вступу в НАТО, але це не завтра й не післязавтра, Томагавка не буде, того не буде, поки не будуть стандарти дотримані. Вже трохи напругу зняли", — пояснив колишній керівник Генпрокуратури.

Саме дипломатична служба має вести переговори, а потім, коли все буде готово, організовувати зустріч двох президентів — Зеленського і Путіна. А до цього дипломати й переговорні групи повинні розробити документи, узгодити їх з іншою стороною, прописавши туди і Донбас, і Крим, і рух України в ЕС.

"Другий аспект — Росія не хоче війни, Росія хоче впливу — це різні речі. Вони цей вплив можуть організувати економічно, морально, військово. Якщо розумний уряд, він піде по якому шляху? По шляху впливу Росії начебто ментальними чи іншими способами, не військовим. А потім вести перемовини, у нас є сильні партнери. У нас є Захід, у нас є стаття в Конституції про євроінтеграцію. Ми повинні увійти в систему переговорів. Має відбутися рознапруження ситуації через дипломатичні переговори", — наголосив Піскун.

Як повідомляв портал "Коментарі", Путін відповів, що робитиме, якщо НАТО не дасть гарантій безпеки. Ми писали, що експерти пояснили, чого насправді хоче Росія від України, і це не територія



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини